BPMK

Az épületenergetikai tanúsítványok ellenőrzéséről

Az épületenergetikai tanúsítványok ellenőrzésével kapcsolatos értekezletet tartottak február 21-én a Budapesti és Pest Megyei Mérnöki Kamarában.

Az ülést Kassai Ferenc, a BPMK elnöke nyitotta meg, és köszöntötte Gódor Csabát, a Lechner Tudásközpont vezérigazgatóját, valamint az ellenőrzésben résztvevőket. Kassai Ferenc és Gódor Csaba kiemelték a BPMK és a Lechner Tudásközpont eddigi lendületes és eredményes együttműködését az épületenergetikai tanúsítványok ellenőrzésével kapcsolatban, illetve a további közös munka jelentőségét.

Az ellenőrzések alapján tapasztaltuk, hogy a tanúsítványok jelentős része (90-91%-a) megfelelő minőségű, de még mindig akadnak hibás, hiányos tanúsítványok is, amelyek javítására a BPMK minden esetben felszólítja az érintett tanúsítókat, amely figyelmen kívül hagyása szankciókat von maga után. Az ülésen ismertetésre kerültek továbbá 2017./I. félév ellenőrzésének tapasztalatai, majd a múlt esztendő II. félévében készült tanúsítványok megkezdett ellenőrzéséről egyeztettek az ülés résztvevői.