BPMK

E-mobilitás – másképpen

A BPMK az Automative Hungary szakkiállítás idején, a Hungexpo 25-ös pavilonjában rendezte meg immár harmadik alkalommal „Az e-mobilitás-másképpen” elnevezésű konferenciáját.

Az október 17-én megtartott rendezvényen Kassai Ferenc BPMK-elnök megnyitó beszédében emlékeztetett: a közlekedés területén is elkezdődött a „változás kora”, a mérnöki kamara pedig fórumot biztosít a közlekedés CO2-kibocsájtásának csökkentésére vonatkozó javaslatok megvitatására. Mint hangsúlyozta, elkötelezettek vagyunk a legjobb javaslatok kidolgozásában az alternatívák értékelésére, összehasonlítására, ezzel is segítve a kormányzati munkát. Különösen fontos ezeknek a konferenciáinknak az interdiszciplináris jellege, hogy több terület szakemberei jöhetnek össze véleménycserére, egy új területen, amely egyaránt érinti a közlekedés és az energiagazdálkodás területét, és amely várhatóan jelentősen befolyásolja majd az elkövetkezendő évtizedekben a sorsunkat. Konferenciáink esetében a „másképpen” szó azt jelenti, hogy az elektromos mobilitásnak nem egyetlen, mostanában folyamatosan hangoztatott módja létezik. Célunk, hogy felhívjuk a figyelmet a létező többféle megoldásra és ütköztessük azokat. Az Európai Unió egyik első, átfogó elektromobilitási stratégiája a magyar Jedlik Ányos Terv. A közlekedés olajfüggőségének csökkentését szolgálja az a kitűzött cél, miszerint 2030-ra az elektromos- és tüzelőanyag cellás járművek arányának 14%-ra, az agroüzemanyag felhasználás 15%-ra történő növelése. Ez azt eredményezheti, hogy Magyarország felkerül az elektromos- és tüzelőanyagcellás meghajtás európai térképére. Az energiastratégia céljainak eléréséhez hozzájárul még a közösségi közlekedés átállítása lokálisan előállított, fenntarthatósági kritériumoknak megfelelő hajtóanyagokra, a biogáz, hidrogén, metanol, illetve elektromos meghajtásra. Az e-mobilitási stratégia azonban nem csak ösztönző jogszabályok halmaza, hanem magyar hozzájárulás is a technológia fejlesztéséhez. Úgy véljük, nagyon fontos, hogy hazánk ipara és gazdálkodása ne „követő” jellegű legyen, hanem legyenek olyan területek, ahol mi mutatunk példát és a hozzáadott érték a magyar gazdaságot gyarapítsa.
A mérnökök világához talán legközelebb az innováció és az innovációs képesség fejlesztése, a tudás megszerzése, áthagyományozása, és folyamatos bővítése áll. Lépni kell mielőbb: mind a kutatói teljesítményekben, mind a vállalkozásokban, mind az oktatásban, de mindenekelőtt észszerűen kell felhasználni a kutatói szürkeállományt és a pénzügyi ráfordítást. Örömünkre szolgál, hogy ebben a mérnöki kamarának is fontos szerep jutott, megmutatva azt, hogy az ország mindig számíthat mérnökei megújuló tudására és felhalmozott tapasztalataira – hangsúlyozta Kassai Ferenc.
A kamarai konferencián beszédet mondott dr. Makai Martina fenntartható fejlődésért felelős helyettes államtitkár (ITM), aki úgy fogalmazott: az elektromobilitás fejlődése kulcsfontosságú a fenntarthatóság szempontjából, hiszen az elektromos járművek lokálisan jóval alacsonyabb környezeti terhelést jelentenek, illetve hozzájárulnak a zajterhelés és az üvegházhatást okozó gázok kibocsátásának csökkentéséhez, ezáltal a levegő minőségének javulásához. Éppen ezért napjainkban az egyik leginnovatívabb területnek számít az elektromos közlekedés, ami az elmúlt években világszerte és Magyarországon is dinamikusan fejlődik.
Az elektromobilitás erősítése a kormány egyik legfontosabb gazdaságpolitikai célja – emlékeztetett a szakpolitikus –, mivel a gazdaságunk egyik legfontosabb pillére az autóipar. Az iparág fejlődése jelentős részben azon is múlik, hogy képesek leszünk-e alkalmazkodni az autóipar átalakulásához és az ebből adódó új kihívásokhoz. Napjainkban egyre több autógyártó fókuszál elektromos gépjárművek fejlesztésére, ezért az elektromobilitás hazai szerepe vitán felül áll. Az elektromobilitás több modern tudományhoz kapcsolódó terület, éppen ezért rendkívül gyorsan fejlődik. A nemzetközi trendeket is figyelemmel kísérve, egyértelműen megfigyelhető az elektromobilitással kapcsolatos technológiák térhódítása és töretlen fejlődése. A néhány éve felvázolt fejlődési irányvonalak ma már nem tekinthetőek meghatározónak, ezért a Jedlik Ányos Terv aktualizálását ez év végéig elvégzi a tárca.
Az elektromos meghajtású járművek hazai elterjedéséhez elengedhetetlenül fontos a megfelelő töltőinfrastruktúra kialakítása, amely érdekében különböző állam által támogatott töltőtelepítési program indult. Ezek keretén belül több száz darab töltőberendezést létesítünk a megyei jogú városok, a főváros és a kiemelt turisztika desztinációk területén, illetve a forgalmasabb főutak mentén. Ennek köszönhetően a közeljövőben az ország teljesen átjárhatóvá válik elektromos az autók felhasználói számára. Makai Martina aláhúzta: habár az elektromos járművek üzemeltetési költségei rendkívül kedvezőek, az eladási áruk jelenleg magasabbak, mint a hagyományos belsőégésű motorral szerelt modelleké. A kormányzat által korábban meghirdetett elektromos autóvásárlási program értelmében a kedvezményezettek akár 1,5 millió forint vissza nem térítendő állami támogatást is igényelhetnek elektromos autó vásárlása esetén. A pályázati lehetőségnek köszönhetően immár több mint 1000 darab autó tulajdonosa részesült állami támogatásban. A programot övező rendkívül nagy érdeklődés miatt a pályázati konstrukció meghosszabbításra kerül.
A környezetbarát járművek tulajdonosai az autóvásárlási támogatás mellett számos adó- és illetékkedvezményben részesülhetnek. Nem kell fizetni regisztrációs adót és nincs forgalomba helyezési illeték, ahogy cégautó adóval, helyi gépjárműadóval és visszterhes vagyonszerzési illetékkel sem kell számolni. A hétköznapi autózást továbbá számos hazai önkormányzat területére érvényes ingyenes parkolási lehetőség is segíti.
Az elektromobilitás hazai elfogadottsága és ismeretsége jelenleg alacsony, ami gátja az elektromos járművek elterjedésének. Ebből kifolyólag az állam számos elfogadottságot elősegítő programot kezdeményezett. A projektek megvalósításának eredményeképpen jelentős mértékben növekszik a hazai társadalom elektromobilitással kapcsolatos ismeretanyaga, sikeresen indukálva ezzel az elektromos járművek felé irányuló keresletet. A hatékony ösztönző intézkedések, illetve támogatások mellett az elektromos meghajtású járművek elterjedéséhez és a szegmens szereplőinek gördülékeny együttműködéséhez elengedhetetlen a megfelelő jogszabályi háttér megteremtése. Ennek érdekében a következő év tavaszán megalkotásra kerül egy átfogó, az elektromobilitás egészét szabályzó jogszabálycsomag.
Makai Martina végül elmondta: a kormányzat folyamatosan vizsgálja a jelenleg érvényben lévő intézkedések szakmai és társadalmi hatásait. Az eddig bevezetett intézkedéseknek köszönhetően a régióban jelenleg Magyarországon értékesítik a legtöbb elektromos autót, ezért ma már több mint 8 ezer zöld rendszámos, környezetbarát jármű közlekedik hazánk közútjain.
A teltházas szakmai konferencia előadásai az e-mobilitás különféle vetületeit – energetika, közlekedés, vegyipar, információtechnológia, járműtechnika és oktatás –, szakmai részterületeinek eredményeit mutatták be.