BPMK

Küldöttgyűlést tartott a Hírközlési és Informatikai Tagozat

Az MMK Hírközlési és Informatikai Tagozata szeptember 23-án küldöttgyűlést és szakmai napot tartott. A kétévente megrendezésre kerülő tagozati küldöttgyűlésen beszámolók hangzottak el a tagozat elmúlt két évi munkájáról és a 2016. évi programról, a továbbképzés feladatairól és a 2014-2015. évi gazdálkodásról.

A beszámolók után, szakmai előadások következtek; a vezetékes szakterület aktuális kérdéseiről, a hírközlési hálózatok engedélyezésének legújabb feltételeiről, a hírközlési projektek komplex kezelése a vezeték nélküli területen, és a hírközlési kábelek történeti áttekintését hallgathattuk meg.
További előadásokat hangzottak el még a legújabb mérési eljárásokról az optikai hálózatoknál és az optikai hálózatoknál alkalmazott legújabb eszközökről. A kérdéseket és válaszokat követően Kassai Ferenc, az MMK alelnöke, a BPMK elnöke zárszavában elismerően mondta: a tagozat legyen büszke arra, amit most tesz, és következő időkre tervez megvalósítani, mert az a jövőt szolgálja. Ne csak a Szupergyors Internet Programra gondoljunk, hanem arra, ami rá  fog épülni. Nem szabad elfelejtenünk, hogy a nemzetgazdaság érdekében „együttműködésre vagyunk kényszerítve” a minisztériumokkal és a hatóságokkal. Ezért is lényeges volt a mai szakmai nap, hogy a kollégák javaslataikkal hozzájárultak a munkánk sikeréhez. Össze kell fogni a tervezőknek a minőségi munka es a megfelelő mérnöki díjazás érdekében.
A kamara Angyal utcai székházában tartott rendezvényt Barsiné Pataky Etelka, az MMK elnöke nyitotta meg.

Kapcsolódó cikkek: