BPMK

BPMK

BPMK

Email: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Még az idén elkezdődhet a Flórián téri felüljárók felújítása

A Fővárosi Közgyűlés megszavazta a beruházás megvalósításához szükséges forrás biztosításáról szóló megállapodást, így várhatóan még az idén elkezdődik a Flórián téri felüljárók felújítása. A több mint negyven éve épült, két hídból álló, a Szentendrei utat és az Árpád hidat összekötő építmény rekonstrukciójára azért van szükség, hogy az elkövetkezendő évtizedekben is biztonságosan lehessen használni.

BPMK szakmai továbbképzések három alkalommal is a Construmán

A Hungexpo és a BPMK évek óta nagy sikerrel működik együtt azért, hogy a szakmagyakorlóink úgy vehessenek részt szakmai továbbképzéseken a Hungexpo jelentős kiállításain, hogy közben alkalmuk nyíljon a szakkiállítások megtekintésére, szakmai kapcsolatok ápolására, üzletkötésekre, a cégek innovációinak megismerésére.

Budapest és Pest Vármegye közlekedési fejlesztése

Budapest és Pest vármegye közlekedése mérnöki kamaránk számára kiemelt jelentőségű, mintegy 10 ezer tagja és további mintegy 4 ezer nyilvántartott személye tapasztalja a közlekedés jó és kevésbé jó oldalát. Sokan napi munkavégzésükként a közlekedést közvetlenül vagy közvetve szolgálják, valamint kinyilvánítják véleményüket a helyzetről és igyekeznek hazai és külföldi tapasztalatokat megosztani. A tanulmányt letölthető mellékletként tesszük közzé.

Energetikai Szakkollégium – energetikai tanulmányi verseny 2024

Az Energetikai Szakkollégium a 2023/24-es tanévben rendezte meg a XVI. Energetikai Tanulmányi Versenyét, melynek döntője a korábbi évekhez hasonlóan két napon, február 1-jén és 2-án került megszervezésre. A 2009 óta minden évben megrendezett versenyen három fordulóban mérhetik össze tudásukat a középiskolás diákok, melynek célja az energetika és a BME energetikai mérnöki és villamosmérnöki képzéseinek népszerűsítése a középiskolások körében.

A BPMK Választási Jelölőbizottság felhívása

A magyar építészetről szóló 2023 évi C. törvény 30. § (8) bekezdése szerint „A területi kamara választás útján tagot delegál az országos feladatkörrel működő elsőfokú etikai-fegyelmi bizottságba.” Kérjük szíves jelölésüket, alkalmas személyre, vagy jelentkezésüket, hogy a BPMK ez évi, tavaszi küldöttgyűlésén a választást meg lehessen tartani.

Szakmán túl, határokon át

A Budapesti és Pest Megyei Mérnöki Kamara, a Magyar Mérnöki Kamara Közlekedési Tagozata, a Közlekedéstudományi Egyesület és a MAÚT Magyar Út‐ és Vasútügyi Társaság közös szervezésű̋ programsorozata következő rendezvénye február 20-án, 17 órai kezdettel lesz a Makadám Klubban.

Újjászülető Ipoly-hidak

A Budapesti és Pest Megyei Mérnöki Kamara, az MMK Közlekedési Tagozata és a Közlekedéstudományi Egyesület és a MAÚT Magyar Út- és Vasútügyi Társaság közös szervezésében a „KÖZÖS DOLGAINK – beszélgetések a szakmáról" programsorozat következő rendezvénye február 13-án lesz a Makadám Klubban Újjászülető Ipoly-hidak címmel.

XXVI. MÉRNÖKBÁL

A Magyar Mérnöki Kamara és a Budapesti és Pest Vármegyei Mérnöki Kamara közös szervezésében idén 26. alkalommal kerül megrendezésre a mérnöktársadalom legünnepélyesebb találkozója, a mérnökbál, amelyre szeretettel várjuk.

Subscribe to this RSS feed