Hír

Energiáról és klímaváltozásról mérnököknek címmel akkreditált tanfolyam indul

2008.04.29 15:04 (6 éve)
Kategória: Hírek

Időpont: 2008. június 11-13., 2008. június 18-20.

Helyszín: Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem

Az energiaellátás kérdései a gazdaság és a társadalom érdeklődésének előterébe kerültek, a klímaváltozás jelei már jelentkeznek. A 103/2006. Korm. rendelet alapján a Magyar Mérnöki Kamara Hő- és Villamosenergetikai Tagozata akkreditált tanfolyamot indít az energetika és a klímaváltozás alapvető és időszerű problémáiról az érdekelt mérnökök számára. A tanfolyam előadói: Dr. Büki Gergely, Dr. Gács Iván. Dr. Gerse Károly, Dr. Stróbl Alajos, Dr. Bihari Péter.

***

 

A tanfolyam fő témakörei:

            Az energiaellátás rendszere, energiapolitikai célkitűzések. Az energiatakarékosság lehetőségei és ösztönzése. A hő- és villamosenergia-ellátás hatékonyságnövelése: hatásfokjavítás, kapcsolt energiatermelés, hőszivattyúk. Optimális primerenergia-összetétel: a földgáz-felhasználás mérséklése, a megújuló energiaforrások hasznosítása (napenergia, biomassza, földenergia stb.). Az EU és a világ energiatendenciái.

            Energiahatékonyság és a klímavédelem, üvegházhatású gázok és a klíma, szén-dioxid-kibocsátás, kivonás és elhelyezés. Energiatakarékosság és szén-dioxid-kibocsátás. A klímaváltozás jelei és hatásai, alkalmazkodás és védekezés lehetőségei.

            Az energiatakarékosság szabályozása és támogatása. Energiatakarékosság EU-s irányelvei és hazai jogszabályai. Energiatanusítás (audit). Energiatakarékosság pályázatai és támogatása.

            A tanfolyam előadói: Dr. Büki Gergely, Dr. Gács Iván. Dr. Gerse Károly, Dr. Stróbl Alajos, Dr. Bihari Péter.

            A tanfolyam időtartama 24 óra. Az előadott anyagot CD-én rendelkezésre bocsátjuk. Az akkreditált tanfolyam beszámolóval zárul, teljesítése 8 kreditponttal jár. A tanfolyam díja 36 000 Ft + ÁFA.

            A tanfolyamot 2008. június 11-13 és 18-20 napjaira hirdetjük meg, 1400-1800 óráig (naponta 4 óra), helyszín: Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem D. épület, 204. terem. A jelentkezés határideje: 2007. június 3. A tanfolyamról további tájékoztatást az MMK honlapja (www.mmk.hu) ad, ahonnan a Jelentkezési lap is letölthető.

 

Budapest, 2008 április

 

Magyar Mérnöki Kamara

Hő- és Villamosenergetikai Tagozata