Hír

Emlékeztető - HŐVIT Tagozat elnökségi üléséről

2008.06.20 15:04 (6 éve)
Kategória: Hírek

Időpont: 2008.06.10.

Helyszín: MMK központi iroda, tárgyaló (Angyal u. 1-3.)


 

Jelen voltak: dr. Büki Gergely, dr. Csűrök Tibor, Csehi József, Czetka Zoltán, Hunyadi Sándor, dr. Lipták András, Podonyi Gábor, dr. Ronkay Ferenc, ’Sigmond György, Tüdős Tibor, dr. Uhri László; a területi szakcsoportok képviseletében: Nagy Vince, Szurmai Zoltán

 

Napirend szerint elhangzottak:

1. A szakosztályok tisztújító taggyűléseinek és a tagozat küldöttgyűlésének előkészítése

Az elnökség egyhangúlag megerősítette, hogy az időpont a korábbiaknak megfelelően 2008. szeptember 10. 10h, a helyszín az MMK Angyal utcai székháza. A célra a földszinti tárgyaló lefoglalásra került. Az elnökség a forgatókönyvet/napirendet az alábbiak szerint egyhangúlag elfogadta:

 

  1. Ronkay-díjak átadása
  2. Tagozati ügyrend módosítása
  3. Jelölés a Tagozatot az MMK Küldöttközgyűlésében képviselő küldöttekre
  4. Jelölés a szakosztályok vezetőségi tagjaira (taggyűlések)
  5. Szavazás a tagozati és szakosztályi jelöltekre
  6. Szakmai előadás felkért külső előadóval
  7. Választás eredményének ismertetése

 

A jelölőbizottság elnökének dr. Uhri Lászlót, tagjainak Ignácz Csabát és Podonyi Gábort kérte fel.

A korábbi döntésnek megfelelően az elnökség Erdélyi Ferencet bízza meg a 2. napirend előkészítésével.

Az előkészítési, szervezési feladatokat dr. Ronkay Ferenc közreműködésével a szakosztályvezetők végzik.

A szakmai előadás megszervezésére az elnökség ’Sigmond Györgyöt kérte fel.

Az elnökség úgy döntött, hogy a – nyári időszakra is tekintettel – a jelölési időszak július 31-ig tart. (Jelölni a helyszínen is lehetséges) Ugyanezzel a határidővel – összhangban a vonatkozó szabályzattal – a Ronkay-díjasok személyéről is döntés születik, az ezt követő operatív feladatok elvégzésével az elnökség dr. Ronkay Ferencet bízta meg.

 

 

2. Tagozat továbbképzési tevékenységének feladatai, különös tekintettel az épületenergetikai területre, illetve a korábbi üléseken elhangzottakra.

Dr. Büki Gergely ismertette az előkészített Épületek energiaellátása tanfolyam javasolt tematikáját, amelyet a résztvevők megvitattak. Dr. Csűrök Tibor vázolta a körülményeket, az Épületgépészeti Tagozattal e téren való együttműködés kritikus pontjait, kiemelve, hogy a tanfolyam témájában a várhatóan megjelenő „épületenergetikai tanúsítási” rendelet nyomán jelentkező képzési igény háttérbe szoríthatja a tanfolyamot. Az elnökség úgy határozott, hogy mind a javasolt tanfolyam, mind az épületek energetikai tanúsítása ügyében az Épületgépészeti Tagozattal egyeztetést kell kezdeményezni.

 

3. Egyebek

 

A napirendi pont keretében az elnökség megvitatta a június 17-i szakmai tagozati értekezlet dokumentumait. Az elnökség felkérte dr. Ronkay Ferencet a tagozat képviseletére. A három napirenden szereplő szabályzattal kapcsolatban az elnökség egyhangúlag azt a határozatot hozta, hogy az „Építmény tervezési, szakértői jogosultsági szabályzat” esetében nem látja indokoltnak a tagozat hatáskörébe tartozó esetekben a kredit-szintű lebontását az elvárásoknak, a kialakult gyakorlat a minősítések számára összességében megfelelő. A tervellenőrzést, szakági tervfejezeteket illetően az elnökség fenntartja korábbi véleményét, hogy mivel a tagozat hatáskörébe tartozó területeken a meghatározóak az egyedi jellegű feladatok, ezért konkrét szakterületi szabályozás nem jelentene előnyt a napi munkában.

Készítette:

Dr. Csűrök Tibor