Hír

Emlékeztető - HŐVIT Tagozat elnökségi üléséről

2008.05.19 15:04 (6 éve)
Kategória: Hírek

Időpont: 2008.05.13. 15:00 Helyszín: JNSZ Mérnök Kamara irodája Szolnok Ságvári krt. 4 sz. II.emelet 212 szoba. Jelen voltak: Járdány Kálmán, Marjas Kornél, Mészáros Lajos, Nagy Vince, Zarándy Pál Csehi József, dr. Csűrök Tibor, Erdélyi Ferenc, Podonyi Gábor, dr. Ronkay Ferenc


EMLÉKEZTETŐ

 A Tagozat kihelyezett elnökségi üléséről

Időpont: 2008.05.13. 15:00

Helyszín: JNSZ Mérnök Kamara irodája Szolnok Ságvári krt. 4 sz. II.emelet 212 szoba.

Jelen voltak:  Járdány Kálmán, Marjas Kornél, Mészáros Lajos, Nagy Vince, Zarándy Pál,  Csehi József, dr. Csűrök Tibor, Erdélyi Ferenc, Podonyi Gábor, dr. Ronkay Ferenc

A megveszélésen elhangzottak, megállapodások:

  1. A vendéglátó JNSZ Mérnök Kamarát M.K. elnök mutatta be, szót ejtve közösségi életükről és a soron következő Küldöttgyűléssel kapcsolatos nézőpontjukról. Hangsúlyozta, hogy a szakcsoportok és a tagozatok együttműködéséhez elvi és anyagi támogatást biztosítanak.

  2. Cs.T. és P.G. a tagozat bemutatása kapcsán kiemelte a hangsúly áthelyezését a szakmagyakorlási kérdésekre, a tagokkal való kapcsolattartás szorosabbá tételére, melynek keretében a tagozati honlap és levelezőlista megújításra került.

  3. A résztvevők megállapodtak abban, hogy a szakcsoportok és a tagozat közötti kapcsolattartás erősítése érdekében a tagozati elnökségi ülésekre meghívót kapnak. Az ülésen meghívottként belátásuk szerint a szakcsoport képviselője részt vesz, javaslatot tehet napirendi pontra, vagy a napirendekhez javaslatot készít, észrevételt fűz. Az elnökségi ülések anyagait közvetlenül e-mail-en megkapják.

  4. A résztvevők kifejezték azon szándékukat, hogy a jövőben a tagozat szakmai állásfoglalását igénylő kérdésekben a tagozat elnöksége megkeresi a szakcsoportokat, akik véleményükkel segítik a tagozati álláspont kialakítását. A résztvevők tudomásul vették, hogy ezen gyakorlat kialakítása várhatóan nehézségekkel jár, mivel általában a MMK elnökség csak igen szűk időt biztosít a tagozatoknak a saját álláspont kialakítására.

  5. A résztvevők a továbbképzés terén komoly együttműködési lehetőséget látnak. A területi kamarák, szakcsoportok készek és képesek megszervezni a „kreditpontos” továbbképzéseket és a kötelező továbbképzés szakmai részét. A kialakított modell szerint a tagozat a szakcsoportokkal egyeztetve elkészíti a továbbképzések szakmai tartalmát, tematikáját, előadókat választ ki, a továbbképzések szervezését a területi kamara teljeskörűen bonyolítja. Kérdésként elhangzott: a tagozat kíván-e tematikát kidolgozni kötelező továbbképzés szakmai részére. Cs.T. jelezte, hogy a tagozati elnökség döntése alapján folyamatban van a tagozat továbbképzési koncepciójának kidolgozása, amely a hangsúlyt a tagok képzési- és tudásigényének kielégítésére helyezi.

  6. A résztvevők megtárgyalták a napirenden lévő szervezetfejlesztési kérdések előzményeit, hátterét. Abban egyetértettek, hogy sem a tereületi kamarák, sem a tagozatok számának kérdését nem lehet önmagában tárgyalni, hanem MMK összefüggésben érdemes a kérdést megközelíteni. A résztvevők célszerűnek tartják az irányok, keretek kijelölése mellett az önszerveződés előtérbe kerülését. Ezzel összhangban a résztvevők nem látnak abban sem különösebb problémát, hogy az adott szakcsoport három tagozathoz tartozik, a kapcsolattartás, együttműködés úgy történik, mintha a HŐVIT szakcsoportja lenne.

 

Összeállította

Csűrök Tibor