Hír

Emlékeztető - HŐVIT Tagozat elnökségi üléséről

2008.04.29 15:04 (6 éve)
Kategória: Hírek

Időpont: 2008.04.15.

Helyszín: MMK központi iroda, tárgyaló (Angyal u. 1-3.)

Jelen voltak: dr. Büki Gergely, dr. Csűrök Tibor, Czetka Zoltán, Erdélyi Ferenc, dr. Lipták András, Podonyi Gábor, dr. Ronkay Ferenc, dr. Varjú György


Napirend szerint elhangzottak:

 

1. A márciusi rendezvény értékelése

 

Tóth Zsuzsanna beszámolt róla, hogy kereken 140 regisztrált résztvevővel zajlott a rendezvény, kereken 250 000 Ft-ba került (terembérlet számlája még nem érkezett be). Az elnökség külön köszönetét fejezte ki T.Zs-nak a precíz, gondos szervezésért, a lehetőségekhez képest igen hatékony regisztrációért és adminisztrációért. A rendezvénnyel kapcsolatos visszajelzések pozitívak voltak.

 

2. Javaslatok továbbképzési témákra, továbbképzési tervre

 

Az elnökség megállapította, hogy javaslatok a kérdésben előzetesen nem érkeztek. Cz.Z. beszámolt róla, hogy a tagozati SZTMB ügyrendje elkészült, alapvető kritérium a gyors elbírálás, minden állásfoglalás 8 napon belül megtörténik. Felvetette, hogy a tagozat katalizátora lehetne a céges továbbképzéseknek. Az elnökség ezt oly módon tartja elfogadhatóank, ha az nem reklám előadás jellegű, azaz adott témához kapcsolódóan több cég tart előadást, tréninget, továbbképzést, vagy egy adott cég a szakmai háttérre, az innovatív megoldásokra koncentrálva tart továbbképzést és nem termékismertetőt.

A tagozati SZTMB megvizsgálja, hogy a várhatóan ősszel megjelenő rendelet az épületek energetikai tanúsításáról hogyan érinti a továbbképzési igényeket (együttműködés más tagozatokkal, néhány napos továbbképzés és/vagy metseriskola).

 

3. Küldöttközgyűlés előkészítése (döntés időpontről, jelölőbizottságról, jelölés Ronkay-díjra)

 

Az elnökség a szakosztályok vezetőivel összhangban úgy dönt, hogy a tagozati küldöttgyűlés és a szakosztályi taggyűlések egy napon legyenek megtartva, oly módon, hogy a két esemény közben szakmai továbbképzésként elismertethető előadások hangozzanak el. Az időpont: 2008. szeptember 10. 10-13h. L.A. tájékoztatta az elnökséget, hogy a szakosztályok közös jelölőbizottságot kívánnak felállítani, a szakosztályvezetőségekre egyidejűleg szavaznak a tagok úgy, hogy „kettős szavazásra” ne legyen mód.

Az elnökség egyhangúlag úgy határozott, hogy a Ronkay-díj bizottság tagjai B.G., L.A. és V.Gy. legyenek. Az ő feladatuk, hogy a díjazottak személyéről a tagozati ügyrend rendelkezéseinek megfelelően döntsenek és azt a következő elnökségi ülésen bejelentsék.

Az elnökség úgy döntött, hogy a küldöttgyűlés napirendjeiként a Tagozati Ügyrend módosítását jelöli meg. Ezt egyrészt a szakosztályok működési rugalmassága érdekében célszerű megtenni, másrészt a MMK küldöttközgyűlése is várhatóan módosítja az MMK Alapszabályát, amely érintheti a Tagozati Ügyrendet.

 

4. Beszámoló a 2007. évi működésről, tennivalók az MMK Küldöttgyűléssel kapcsolatban

 

Az elnökség úgy határozott, hogy a szakosztályvezetők áttekintik küldötteik listáját, hogy szükség esetén konzultálni lehessen velük. Az elnökség úgy határozott, hogy soron következő ülésén áttekinti a MMK Küldöttközgyűlésének napirendi pontjait, szükség esetén állásfoglalást alakít ki azokkal kapcsolatban, amelyről küldötteit tájékoztatja. Az Alapszabály változtatásának hatásait a MMK Küldöttközgyélését követő elnökségi ülésén értékeli, a tagozati ügyrend esetleges módosítására javaslatot tesz. Az előkészítést E.F. vállalta magára.

 

A 2007. évi működésről szóló beszámoló elkészítését Zarándy Pál vállalta magára, a szakosztályok és a Minősítő Bizottság az ülést követő napra elkészíti a saját tevékenységük tömör, hárommondatos összefoglalását.

 

5. Ideiglenes kamarai szabályzatokkal kapcsolatos álláspont az MMK Küldöttgyűlésre (építési engedélyezési és tervfelülvizsgálati szabályzatok)

 

Az építési engedélyezési terv szakági tervfejezetiről készült szabályzattal kapcsolatban az elnökség nem lát érintettséget, ezért ebben a kérdésben nem látja szükségességét állásfoglalásnak.

A tervfelülvizsgálati szabályzat esetében nem állt kellő idő rendelkezésre ahhoz, hogy érdemi kidolgozás történjen a megadott rövid határidőre. Az elnökség úgy döntött, hogy kikéri a tagok véleményét a kérdésben, ha az indokolt, a későbbiekben megfogalmazza e téren az ajánlásait.

 

6. Beszámoló a választmányi ülésről

 

Cs.T. rövid összefoglalót adott a választmányi ülésről, kiemelve, hogy a szervezeti módosítások kapcsán megjelent anyagok félreérthetőek, csak az eddigi munka eredményeit foglalják össze. A választmány nem javasolta, hogy ebben a kérdésben idén döntés szülessen. Szintén vitatott téma volt a stratégia kérdése, amelyet a választmány a Küldöttközgyűlés elé terjeszteni javasolt.

 

7. Aktualitások, egyebek

 

L.A. tájékoztatott a Hőenergetikai Szakosztály soron következő klubnapjáról.

Az elnökség a Jász-Nagykun-Szolnok megyei területi szakcsoport alakulásával kapcsolatban úgy döntött, hogy soron következő elnökségi ülését kihelyezett ülésként Szolnokon tartja, lehetőség szerint a szokottnál későbbi kezdéssel.

A Veszprém megyei területi szakcsoport alakuló ülésén lehetőslg szerint a villamos szakterületnek célszerű képviselnie a tagozatot. P.G. vállalta, hogy utánanéz, ki vállalná a részvételt. Az elnökség előzetesen elfogadta, hogy Zarándy Pál képviselje a tagozatot, ha a célszerűség azt kívánja.

 

Készítette:

Dr. Csűrök Tibor

Érd, 2008. április 16.