Hír

Magyar Innovációs Nagydíj

2013.12.10 09:44 (260 napja )
Kategória: Hírek

Ezúton tájékoztatjuk kamarai tagjainkat, hogy a Magyar Innovációs Alapítvány - a Magyar Innovációs Szövetséggel, a Nemzetgazdasági Minisztériummal, a Vidékfejlesztési Minisztériummal és a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalával együtt – meghirdette a MAGYAR INNOVÁCIÓS NAGYDÍJ pályázatot.

A pályázati anyag összeállításban - az MMK szervezetének támogatásával – a Mérnök Vállalkozói Kollégium készséggel segítséget nyújt az ezt igénylő pályázóknak; ez ügyben a vallalkozoikollegium@mmk.hu címen várjuk az érdeklődőket, segítséget kérőket.

Az év legjelentősebb innovációját elismerő Innovációs Nagydíj mellett a kiemelkedő innovációs teljesítményeket további, összesen hat kategóriában is díjazzák: kiosztásra kerülnek  az Ipari-, az Agrár-, a Környezetvédelmi kategóriák díjai, valamint a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Innovációs Díjai.

Ezek mellett a 2011. január 1. után alapított legeredményesebb startup vállalkozás a Magyar Innovációs Szövetség Innovációs Start-up Innovációs Díját nyeri el, valamint a díjazottak egyike megkapja az Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. Szervezeti Innovációs Díját is.

A díjak ünnepélyes átadására 2014. március végén kerül sor az Országházban.

A részvétel feltételei

Azok a Magyarországon bejegyzett vállalkozások vehetnek részt a pályázaton, amelyek 2013. évben kiemelkedő műszaki, gazdasági innovációs teljesítménnyel (új termékek, új eljárások, új szolgáltatások értékesítése) jelentős üzleti hasznot értek el. Az innováció kiindulási alapja kutatás-fejlesztési eredmény, szabadalom, know-how alkalmazása, technológia-transzfer stb. lehet.

Korábbi Innovációs Nagydíj Pályázatokon díjazott innovációval újból pályázni nem lehet.
Az elbírálás során a 2013-ban elért többleteredmény / többlet-árbevétel, egyéb műszaki, gazdasági előnyök szempontjai mellett az innováció eredetiségét, újszerűségét, ill. társadalmi hasznosságát is értékelik, valamint a pályázat kidolgozottságának színvonalát.

A pályázatok benyújtási határideje: 2014. február 5.


A jelentkezéshez szükséges dokumentumok:

  1. 1 oldalas összefoglaló, amelynek sémája  a  http://www.innovacio.hu/3b_hu_felhivas.php  oldalról érhető el,
  2. Részletes leírás a megvalósításról, az elért piaci, illetve gazdasági eredményről (többleteredmény, többlet éves árbevétel, piaci részesedés növekedése stb.), maximum 10 A/4-es oldalon
  3. Referenciák igazolása (szakvélemény, vevők véleménye, fotó, videofilm, szakcikk stb.)
  4. Nyilatkozat a közölt adatok, információk, valamint a szellemi tulajdonvédelmi jogok hitelességéről.

A bírálóbizottság a Magyar Innovációs Alapítvány Kuratóriuma által felkért tudósokból, gazdasági szakemberekből áll, elnöke a nemzetgazdasági miniszter.