Hír

Emlékeztető - HŐVIT Tagozat elnökségi üléséről

2008.11.12 15:04 (6 éve)
Kategória: Hírek

Időpont: 2008.11.11.

Helyszín: MMK központi iroda, 2.emeleti tárgyaló (Angyal u. 1-3.)

Jelen voltak: dr. Büki Gergely, Csehi József, dr. Csűrök Tibor, Gábor András, Hunyadi Sándor, dr. Lipták András, dr. Ronkay Ferenc, ’Sigmond György,  dr. Uhri László

 

 

Napirend szerint elhangzottak:

 

1. Jutalmazási javaslatok – Min.Biz., SZTMB

 

Az elnökség egyhangúlag elfogadja, hogy az SZTMB működésével kapcsolatosan kapott többlet pénzjuttatást (330 000 Ft) teljes mértékben az SZTMB tagjainak díjazására kerüljön felhasználásra. Az összegnek fedeznie kell valamennyi, a Kamara által fizetendő adót, bérjárulékot, stb. Az összeg felosztásáról az SZTMB elnöke dönt, a tagozat elnöke számára megküldi a listát az érintettek nevével, elérhetőségével, az allokált összeggel, vagy a felosztási aránnyal.

 

Az elnökség egyhangúlag elfogadta, hogy – összhangban a 2008. évben elvégzett feladatokkal – a Minősítő Bizottság  tagjainak jutalmazására összesen 200 000 Ft fordítható. Az összegnek fedeznie kell valamennyi, a Kamara által fizetendő adót, bérjárulékot, stb. Az összeg felosztásáról Minősítő Bizottság elnöke dönt, a tagozat elnöke számára megküldi a listát az érintettek nevével, elérhetőségével, az allokált összeggel, vagy a felosztási aránnyal.

 

Felelős: bizottsági elnökök

Határidő: 2008. november 30.

 

 

2. Költségtérítések, munkafeltételek

 

L.A. ismertette a szakosztályi tevékenység végzéséhez szükséges erőforrásokat, kiemelve, hogy a felmerülő költségek egy része nem elszámolható, így a szakosztályvezetőségi tagok személyes anyagi hozzájárulását kívánja. Cs.T. jelezte, hogy amennyiben ezek a költségek számottevő mértékűek, úgy nagyobb hangsúlyt kell helyezni legalább az elszámolható költségek elszámolására, ez alapvetően a kiküldetés költségeit jelenti. Kéri, hogy azok az elnökségi és szakosztályvezetőségi tagok, akik a 2009-es évben útiköltség elszámolásával kívánnak élni, a következő elnökségi ülésig azt jelezzék, hogy a zökkenőmentes elszámolás előkészíthető, a költsége tervezhető legyen.

Az elnökség egyhangúlag úgy döntött, hogy a szakosztályok elmúlt négy évi munkáját határozatban köszöni meg, idei költségvetése terhére összesen 600 000 Ft jutalmazási keretet hagy jóvá. Az összegnek fedeznie kell valamennyi, a Kamara által fizetendő adót, bérjárulékot, stb. Az összeg felosztásáról a két szakosztályvezető dönt, a tagozat elnöke számára megküldik a listát az érintettek nevével, elérhetőségével, az allokált összeggel, vagy a felosztási aránnyal. Az elnökség tudomásul vette, hogy a tagozat 2008. évi záró pénzkészlete 400 000 Ft körüli összegben várható.

 

Felelős: szakosztály vezetők.

Határidő:          2008. november 30.

 

3. Szervezetfejlesztés, Tagozatok, TESZ

 

Az előző napirendi ponthoz is kapcsolódóan az elnökség támogatja azt a törekvést, hogy a normatív jellegű feladatok függetlenül, elkülönítve jelenjenek meg a tagozatok költségvetésében, arra szuperponálódva. Az elnökség köszönettel vette Erdélyi Ferenc értékelését a TESZ által javasolt tagozati ügyrend mintával kapcsolatban. Az elnökség egyetért a területi szakcsoportok kiemelt kezelésével, ezek irányában nyitott, idén kettő megalakulásánál vett részt, ezek vezetőit igyekszik bevonni a munkába, a képviseletbe (tagozati küldöttek). Tisztázandónak tartja azonban a jövőbeni együttműködés formalizálásának módját.

 

4. Állásfoglalás a választmányi ülés napirendjére vonatkozóan

 

A megadott napirendi pontokat az elnökség tudomásul vette. Tudomásul vételre került, hogy a felállítandó jelölőbizottságban a tagozatot és az Elektrotechnikai Tagozatot L.A. képviseli.

 

5. Állásfoglalás és teendők a rendkívüli MMK Küldöttgyűléssel kapcsolatban

 

Az elnökség egyhangúlag úgy határozott, hogy célszerű a tagozati és a tagozatban szerepet vállaló területi küldöttekkel a MMK rendkívüli küldöttgyűlése előtt egyeztetést tartani.

 

Feladat: küldöttek egyeztető összejövetelének megszervezése

Felelős: Cs.T.

Határidő: 2008.november 28.

 

Készítette:

Dr. Csűrök Tibor

Érd, 2008. november 16.