Hír

Hajdú-Bihar Megyei Hírközlési és Informatikai Tagozat évindító ülése

2008.02.21 23:27 (7 éve)
Kategória: Hírek

A Hajdú-Bihar Megyei Mérnöki Kamarának a Hírközlési és Informatikai Tagozata 2008. január 18-án a Nemzeti Hírközlési Hatóság tanácstermében évindító szakmai rendezvényt tartott. A tagságból mintegy 30 fő volt jelen. Petruska István, a Tagozat elnöke nyitó beszédében értékelte a tavalyi év munkáját, és ismertette az ez évben várható feladatokat, lehetőségeket, külön kitért az évközi változásokra.



A rendezvényen meghívottként részt vettek:

-  Dr. Karvaly Elemér, a Hajdú-Bihar Megyei Mérnöki Kamara alelnöke, az országos Vízgazdálkodási és  Vízépítési Tagozat elnökségi tagja,

-  Csapó Attila az országos Hírközlési és Informatikai Tagozat elnöke,

-  Szomolányi Tiborné a Magyar Mérnöki Kamara Hírközlési és Informatikai Tagozat elnökségi tagja, az SzTMB. elnöke, és 

-  Gergály Katalin a Nemzeti Hírközlési Hatóság Hivatala Építés felügyeletéről.

 

 Dr. Karvaly Elemér, beszámolt a megyei mérnöki kamara munkájáról, aktuális eseményeiről, illetve a Vízépítési és Hírközlési Tagozat közös kapcsolódási pontjairól. Külön kitért a 103/2006 és a 244/2006 Kormány rendeletekhez kapcsolódó változások következményeire.



Csapó Attila , megköszönte és értékelte  a megyei tagozat  aktív munkáját, és igen tartalmas szakmai előadást tartott néhány új technológiáról, valamint a hírközlési és informatikai mérnökökre váró kihívásokról.



Szomolányi Tiborné értékes előadást tartott a továbbképzési lehetőségekről, és a képzések elmúlt évi tapasztalatairól, valamint az idei év kapcsolatos változásairól.



Gergály Katalin, aki az NHHH építésfelügyeleti munkáját koordinálja, és  helyszíni ellenőrzéseket is végez, beszámolt az ellenőrzési tapasztalatairól, illetve az engedélyező hatóság aktuális kérdéseiről.



Az előadások elhangzása után a tagságnak lehetősége volt kérdéseket feltenni, valamint elmondani véleményét. Többeket érdekelt, hogy milyen lehetőségek lesznek a továbbképzés terén, a tervezők és a műszaki ellenőrök, illetve felelős műszaki vezetők számára.

A válaszok elhangzása után folytatandó kötetlen beszélgetésen a megjelentek igen jóra értékelték a megbeszélést.



összeállította: Slyuch András