Hír

EMLÉKEZTETŐ A HÖVIT tagozat elnökségi üléséről

2009.02.03 15:04 (6 éve)
Kategória: Hírek

Időpont: 2009.01.13.

Helyszín: MMK központi iroda, 2.emeleti tárgyaló (Angyal u. 1-3.)

Jelen voltak: dr. Büki Gergely, Csehi József, dr. Csűrök Tibor, Erdélyi Ferenc, Gábor András, Hunyadi Sándor, Podonyi Gábor, dr. Ronkay Ferenc, ’Sigmond György, dr. Varjú György


Napirend szerint elhangzottak:

 

1. Beszámoló a rendkívüli küldöttközgyűlésről

 

A rendkívüli küldöttközgyűlésen résztvevő elnökségi tagok a megküldött jegyzőkönyvet kiegészítve ismertették személyes benyomásaikat, tapasztalataikat. A résztvevők sajnálatosnak és a MMK jövőjére nézve veszélyesnek tartották, hogy előfordulhatott, hogy a rendkívüli küldöttközgyűlés indokát adó alapszabály módosítást a MMK elnöksége képtelen volt előkészíteni a rendelkezésére álló fél év alatt.

 

 

2. 2009. évi munkaterv megbeszélése

 

A Hőenergetikai Szakosztály vezetőjének távollétében S.Gy. ismertette a tervezett 2009. évi tevékenységet, melynek gerincét a négy klubnap adja. A Villamosenergetikai Szakosztály vezetője tájékoztatást adott arról, hogy terveik között szerepel négy klubnap szervezése, melyek előkészítését megkezdték. Cs.T. javasolta, hogy a nem fővárosi helyszínű klubnapok előkészítésébe kapcsolják be a területi kamarákat, szakcsoportokat.

G.A. javasolta, hogy a korábbi évek gyakorlatának megfelelően a tagozat elnöksége is készítsen munkatervet. A soron következő ülés témái közé ennek keretében az elnökség felveszi a munkaterv elfogadását, továbbá napirendre veszi a minősítéssel és továbbképzéssel kapcsolatos aktuális kérdéseket.

A 2009. évi tagozati rendezvények megszervezésével kapcsolatban Cs.T. javasolta, hogy érdemes lenne megkísérelni Budapesten kívül szervezni legalább az egyik szokásos rendezvényt. Az elnökség úgy határozott, hogy a szakosztályi munkatervek elfogadásával egyidejűleg dönt a kérdésben.

 

Feladatok:

Szakosztályi munkatervek elkészítése, elnöknek megküldése

Felelős:            szakosztály vezetők

Határidő:          2009. január 30.

Tagozati munkaterv elkészítése

Felelős:            tagozat elnöke

Határidő:          2009. február 2.

A szeptemberi tagozati küldöttgyűlésen elfogadott tagozati ügyrend megküldése a MMK elnökségének jóváhagyásra

Felelős:            tagozat elnöke

Határidő:          2009. január 20.

 

3. 2009. évi költségvetés kiadási oldalának összeállítása

 

Az elnökség úgy határozott, hogy a 2009-ben várható bevételéből 250-250 E Ft-ot fordít a szakosztályok és a tagozat rendezvényeire, mindösszesen 750 E Ft összegben. Egyetértés volt abban is, hogy a 2008-ról áthozott, kereken 500 eFt-ra becsülhető összeg képezze az év végi jutalmazás és egyéb költségek fedezetét. A címzetten érkező további, nem tervezhető bevételek alapvetően az azokhoz kapcsolódóan elvégzett munkában részt vevők honorálása fordítódnak.

 

4. TESZ aktualitások

 

Cs.T. beszámolt a január 5-i TESZ megbeszélésről. Kiemelte, hogy a TETT alapszabály módosítási kezdeményezése következtében fennáll a belső szembenállás veszélye a két „fórum” között. A tisztújító küldöttgyűlésen nem várható alapszabály módosítás napirendre vétele. A TESZ megbeszélés napirendhez megküldött emlékeztetőjével kapcsolatban a tagozatok működésével kapcsolatos táblázat kitöltésének feladatai megbeszélésre kerültek, az alapszabály módosítási javaslatok kidolgozását az elnökség nem tartja sürgetőnek.

 

Feladatok:

„TESZ táblázat” kitöltése

Felelős: szakosztály és bizottság vezetők, tagozati elnök

Határidő: 2009. január 15.

 

5. Egyebek

 

A kialakult földgázellátási helyzettel kapcsolatban felvetett állásfoglalás kialakítási kérdésben az elnökség úgy látta, hogy a konkrét szituációval kapcsolatban érdemben nem lehetséges foglalkozni, megfontolandó azonban más tagozatokkal együttműködve a tanulságok levonhatóak, kezdeményezhető lenne Magyarország energiastratégiájának kidolgozása.

 

 

Készítette:

Dr. Csűrök Tibor

Érd, 2009. január 15.