Hír

Emlékeztető a Hírközlés és Informatikai Tagozat Elnökségi üléséről

2008.09.30 08:46 (6 éve)
Kategória: Hírek

Helye: 1094. Budapest, Angyal u. 1-3. MMK tárgyaló

Az ülés napirendje:

 

1. Beszámoló a június 27-i elnökségi ülésen meghatározott feladatok teljesítésről.

    Felelős: Csapó Attila, Antók Péter, Török János, Rácz József 

 

2. A  szakmai tagozatok tevékenységének továbbfejlesztéséhez kapcsolódó, tagozati vélemény kialakítása és elfogadása

   Felelős: Csapó Attila és a teljes Tagság.

 

3. Az ünnepi és rendes küldött gyűlés előkészítésének, és a Budapesti és Pestmegyei szakcsoport megalakításának előkészítése megbeszélése és az időpont kitűzése.

    Felelős: Csapó Attila

 

4. Egyebek

 

Jelen voltak: Csapó Attila elnök, Dr. Kovács Oszkár, Szomolányi Tiborné, Fülep Péter, Török János és Rácz József titkár, a mellékelt jelenléti ív szerint.

 

Elhangzottak:

 

1. Török János ismertette, a tervellenőri jogosultság feltételeinek kidolgozásnál figyelembe vett szempontokat. Elsődleges szempont, a tervellenőr legalább 10 éves széleskörű tervezői gyakorlattal és igazolt kivitelezési és technológiai ismeretekkel is rendelkezzen. Mind e mellet feltétel, az etikai és szakmai tisztasága is.  A javaslat első változata elkészült, az NHH illetékeseivel történő egyeztetést követően, október 20.-ig véglegesítésre kerül.

2.     Csapó Attila ismertette Tagozatunk ügyrendjének felülvizsgálata során a szükséges módosításokat. A jövőben az ügyrend szerint is taggyűlés helyett a küldöttgyűlés lesz a Tagozat legfelső fóruma. A küldöttek közvetlenül az elnököt és az elnökséget választják. Az alelnököt és a titkárt a már megválasztott elnökség fogja jelölni és választani. A tervezett módosítások átvezetése után az ügyrendet az elnökség tagjainak megküldi, továbbá intézkedni fog Antók Péter minősítési bizottság elnöke felé, hogy a Tagozat Minősítő Bizottsága ügyrendjének aktualizálását végezze el.  

A szakmai tagozatok tevékenységéről és annak továbbfejlesztéséről készült anyagot az elnökség megvitatta és az ebből adódó feladatok a következők:

- meg kell határozni a Tagozat által teljesíteni kívánt missziót

- milyen regionális egyesülést tervezünk

- tevékenység fejlesztési javaslatok

- költségigények, mesteriskolák

- saját ügyrend, ügyvitel

- titkárság, egyéb támogatás

- belső nyilvántartás, informatika

A Tagozatunkra vonatkozó feladatokat és határidőket meghatároztuk.

 

3. Rácz József a 104/2006. Kormány Rendelet bevezetett szabályzatok felülvizsgálatánál a következőket javasolta:

- a tervezői jogosultsággal végezhető tevékenységet ki kell egészíteni a műholdas földi állomások tervezését a kapcsolatos frekvencia engedélyezési terv készítésével

- a korlátozott körű tervezői jogosultsággal végezhető tevékenységeknél törölni kell a kapcsolatos frekvencia-engedélyezési terv készítése részt.

- a tervezői és szakértői jogosultsághoz szakirányúnak elfogadható végzettségek meghatározásánál az érvényes villamos mérnöki és mérnök informatikai szakirányoknál meghatározott kredit/félévóra követelmények meghagyása mellett a rendelkezésre álló tematikákat  tanulmányozzuk és az elmúlt időben belépő tantárgyak megfelelése esetén az elfogadható végzettségek körét bővítjük.

 

3.     Szomolányi Tiborné beszámolt arról, hogy Csapó Attilával közösen elkészítették a Műszaki ellenőrök és Felelős műszaki vezetők jogosultsági vizsgakérdéseit, és a kapcsolódó jegyzetek listáját. Az anyagot a Kamara elfogadta, a vizsgáztatás októberrel elkezdődik.

Ezután az értekezleten rövid időre megjelenő Szőllőssy Gábor főtitkár úrral megbeszélték a T-COM PKI és az MMK között előkészített együttműködési megállapodás véglegesítésével kapcsolatos teendőket és a távoktatási pilot-program lezárását, a végleges program bevezetésének előkészítését.

 

5. Dr. Kovács Oszkár beszámolt az október 15-én Zalakaroson megrendezésre kerülő HTE konferencia előkészületeiről és arról, hogy ott előadást fog tartani.

 

6. Az Elnökség az ebben az évben esedékes küldött gyűlés időpontját november 18. vagy 19-re tűzte ki a hely biztosíthatóság függvényében. A rendezvény egyik lehetséges helye az Infoparkban lévő BME épület előadója.

A programot elnöki beszámoló mellett szakmai előadások, az NHH-val kötött együttműködési megállapodás értékelése és második részben /délután/ a Bp. és Pestmegyei Szakcsoport megalakítása alkotják.

 

Feladatok és határidők:

 

1.      A szakmai tagozatok továbbfejlesztéséhez kapcsolódó feladatok:

Meg kell határozni a Tagozat által teljesíteni kívánt missziót, ezzel összhangban lévő illetékességet.

Felelős: Csapó Attila határidő: szeptember 30.

Meg kell határozni, milyen regionális egyesülést tervezünk

Felelős: Csapó Attila elnök, elnökség határidő: október 20.

Meg kell határozni, a tevékenység fejlesztési feladatokat /konferenciák, rendezvények/.

Felelős: Szomolányi Tiborné és az elnökség, határidő: október 20.

 

2.      Tagozatunk küldött gyűlésének szervezése / program, hely, meghívók, lebonyolítás/.

Felelős: Csapó Attila elnök, elnökség határidő: november 18-ig folyamatos

 

 

Budapest, 2008. szeptember 25.      

 

                                                                        Összeállította: Rácz József

 

                                                                        Ellenjegyezte: Csapó Attila