Hír

Új HŐVIT szakcsoport alakult

2009.06.30 15:04 (5 éve)
Kategória: Hírek

2009. június 17-én megalakult a Komárom-Esztergom Megyei Mérnöki Kamara Hő- és Villamosenergetikai szakcsoportja





A jelentős energetikai hagyományokkal rendelkező megyében eddig nem volt ilyen, a tervező és szakértő mérnököket összefogó energetikai szakcsoport. A megyei energetikai mérnökök felismerve érdekeiket szervezték meg az országos tagozat részeként, a megyék közül harmadikként a Szakcsoportot. A kezdeményezést felkarolta a megyei Mérnöki Kamara és az országos kamara Hő- és Villamosenergetikai Tagozata is, az alakuló gyűlésen legmagasabb vezetői szinten képviseltették magukat. Szintén megtisztelték a rendezvényt a régiós együttműködést erősítve a Veszprém megyei szakcsoport elnöke, valamint a Magyar Mérnöki Kamara elnökségi tagja.

Az alakuló gyűlést 2009. június 17-én a Bánhidai Kaszinóban tartották, melyet a rendezvény támogatójaként a Vértesi Erőmű ZRt. biztosított. Az alapítók először a működésüket szabályzó ügyrendet fogadtak el, majd megválasztották az irányító testületeket. A szavazás alapján a szakosztály elnöke az első ciklusban Szilágyi Zsigmond úr lesz majd. Munkáját az elnökség tagjaként Juhász Sándor, Szabó Béla Gábor, Takács Károly, Szám József, valamint póttagként Vejtey Tiborné, Szamosvölgyi József segítik majd. A kamarai jogosultságok megítélésében, mely a köztestületnek a törvényből fakadó kötelezettsége is egyben, a megválasztott minősített szakértőként Deák Gábor Tamás, Moskovics József, Dr. Wernsdörfer Ferenc, Boncz Tibor, Kerekes Géza valamint póttagként Keil Attila és Szabó Béla Gábor urak közreműködnek ezt követően a megyei kamara munkájában. Gratulálunk a megválasztott kollégáknak!

A Komárom-Esztergom Megyei Energetikai Szakcsoport a megalakulásakor meghirdetett programja szerint kívánja szolgálni a megyei energetikai területen tevékenykedő mérnököket. Ezért továbbra is várjuk azokat a kollégákat, akik nem tudtak részt venni az alakulásban, viszont munkájukkal, ötleteikkel segíteni tudják a szakcsoportot. Szintén várjuk azok jelentkezését is, akik munkájuk során valamilyen nehézségbe ütköztek és az összefogásban látnak lehetőséget a megoldásra.

A KEM MK HŐVILL Szakcsoport elnöksége