Hír

EMLÉKEZTETŐ A HÖVIT tagozat elnökségi üléséről

2009.03.30 15:04 (5 éve)
Kategória: Hírek

Időpont: 2009.03.17.

Helyszín: MMK központi iroda (Angyal u. 1-3.)


Jelen voltak: Csehi József, dr. Csűrök Tibor, Erdélyi Ferenc, Gábor András, Hunyadi Sándor, dr. Lipták András, Nagy Vince, dr. Ronkay Ferenc, ’Sigmond György, Szurmai Zoltán, dr. Uhri László, dr. Varjú György

 

 

Napirend szerint elhangzottak:

 

1. Tagozati rendezvény előkészítése

 

Cs.T. tájékoztatta az elnökséget arról, hogy az Energiaközpont számára május, vagy június lenne alkalmas a tervezett keretek közötti és tartalmú rendezvény lebonyolítására. Az elnökség a tájékoztatást tudomásul vette.

 

 

2. Szakosztályok rendezvényeinek előkészítése

 

G.A. tájékoztatást adott a március 24-i szakmai nap előkészítésének módjáról, állásáról. Elmondta, hogy a honlap és a levelezőlista jól használható a tagok tájékoztatására, a Mérnök Újságban való kommunikáció kevésbé rugalmas. A Villamosenergetikai Szakosztály második szakmai rendezvénye a „smart metering”-gel, az intelligens méréssel foglalkozik, várhatóan május végén kerül rá sor.

Cs.J. beszámolt a Hőenergetikai Szakosztály március 25-i szakmai napjának előkészítéséről, ismételten jelezte a megszerezhető kredit pontok adminisztrációjával kapcsolatos problémákat. A téma megvitatása nyomán az a javaslat született, hogy a tavalyi tagozati rendezvény, illetve a Villamosenergetikai Szakosztály szervezés alatt lévő szakmai napja során alkalmazott eljárás sikeres és hatékony volt, azt célszerű követni.

 

 

3. Jelölési folyamat, felkészülés, küldöttek

 

L.A. beszámolt a jelölőbizottság legutóbbi ülése és az ahhoz kapcsolódó egyeztetések alapján kialakult aktuális helyzetről. Elmondta, hogy az MMK elnöki tisztségre tízszeres, az alelnökire háromszoros „túljelölés” alakult ki. Az elnökség továbbra is fenntartja korábbi jelöléseit, újabb jelöltekre nem tett javaslatot, erre vonatkozóan a tagságtól sem érkezett javaslat. Az elnökség abban állapodott meg, hogy a képviseleti jogok szélesebb körű gyakorlása érdekében felkéri azon küldötteket, akik területi és tagozati küldöttek is (azaz a két jogcímen csak egy szavazatuk van összesen), hogy az egyik mandátumukról mondjanak le, így lehetővé téve, hogy a MMK küldöttközgyűlése minél nagyobb szavazatszámmal hozhassa meg döntését.

 

4. Következő elnökségi ülés előkészítésének feladatai

 

Az előzetes ütemtervnek megfelelően az elnökség a tagozat stratégiai jellegű feladataival foglalkozik soron következő ülésén. Ennek előkészítése érdekében az elnökség tagjai március végéig megküldik egymásnak legalább témakör köré csoportosítva az álatluk legfontosabbnak tartott célokat, feladatokat.

 

5. Egyebek

 

G.A. felvetésére – miszerint a hivatalos kamarai nyilvántartásból nem állapítható meg egyértelműen a tagozati hovatartozás – az elnökség felkérte G.A-t a kérdés nyomonkövetésére, a következő elnökségi ülésre javaslat készítésére, hogy milyen lépéseket célszerű megtenni annak érdekében, hogy a HŐVIT-hez tartozó tagok egyértelműen beazonosíthatóak legyenek.

 

Március 31-i határidővel le kell adni a tagozat 2008. évi tevékenységéről szóló jelentést. Ennek összeállítása érdekében a szakosztályok és bizottságok vezetői március 25-ig megküldik az elnöknek a területük beszámolóját, amelynek alapján az elnök elkészíti és megküldi a tervezett tagozati beszámolót az elnökségi tagoknak.

 

R.F. tájékoztatott arról, hogy az Épületgépészeti Tagozattal közösen előkészített, a kazánok és légkondícionáló berendezések tanúsítására szolgáló vizsgaanyag kapcsán felvetődik, hogy melyik tagozat legyen a gazdája ennek a szakértői területnek. Az elnökség úgy foglalt állást, hogy amennyiben ezen a téren az Épületgépészeti Tagozattal megfelelő konszenzus alakul ki, készséggel felvállalja ezt a feladatot.

 

 

 

Készítette:

Dr. Csűrök Tibor

Érd, 2009. március 25.