Hír

Beszámoló taggyűlésről

2009.10.05 08:46 (5 éve)
Kategória: Hírek

Beszámoló a Csongrád Megyei Mérnöki Kamara Hírközlési és Mérnök-informatikai szakcsoportja továbbképzéssel összekötött taggyűléséről

Szeptember 16-án tartott taggyűlést és szakmai napot a Csongrád Megyei Mérnöki Kamara Hírközlési és Mérnök-informatikai szakcsoportja. A rendezvényen a tagok és meghívottak, nagy örömünkre, nagy létszámban vettek részt.

A szakmai Tagozatot többek között Csapó Attila elnök és Rácz József titkár, a Megyei kamarát Körmöczi Ernő elnökhelyettes képviselte. A taggyűlés elfogadta a jövő évi munkaprogramot, aminek főbb célkitűzései az alábbiak:

  • Szakmai program szervezése évente 2-3 alkalommal, 5 kreditpont megszerzéséhez,
  • A Szakcsoport tagság szervezésének folytatása, pontos elérhetőségi lista készítése,
  • Egy közgyűlés szervezése a Megyei közgyűlés előtt,
  • Tagozatban felkérésre szakmai munka végzése,
  • Nyitott Elnökség- minden hónap 1. hétfő 14.00 óra, a Kamara székhelyén,
  • Kapcsolatok építése: Hatóságok-NHH, Önkormányzat, Fővállalkozók, HTE, Iparkamara, Neumann János Egyesület, Szegedi Egyetem,

 

A taggyűlést továbbképzésnek számító szakmai program követte. A délelőtti programban a hálózatos kiviteli tervek tartalmi követelményeiről, felülvizsgálatának céljáról és tapasztalatairól Szomolányi Tiborné és Török János tartottak részletes tájékoztatót, amit szakmai vita követett az NHH Szegedi szervezetének vezetőjének és munkatársainak részvételével. A hozzászólásokból világosan kiderültek a hálózatos tervezés és kivitelezés anomáliái, de ugyanúgy érzékelhető volt a problémák megoldására vonatkozó jobbító szándék.

A délutáni program az FTTX hálózatok fejlesztési lehetőségeiről, irányelvekről, műszaki megoldások alkalmazásáról szólt. Az előadásokat a Magyar Telekom <st1:stockticker>PKI</st1:stockticker> Fejlesztési Intézet két GPON hálózatos specialistája, Nagy Tamás és Bakos József tartotta.  A témát nagy figyelemmel követte a szépszámú hallgatóság, mert részben kíváncsiak voltak a legnagyobb hazai szolgáltató elképzeléseire, másrészt pedig azért, mert tudják, hogy a felhasználó végpontig megépített optikai hálózaton nyújtott széles sávú szolgáltatások jelentik a vezetékes hálózatok jövőjét.

 

A tartalmas szakmai beszélgetés után úgy búcsúztunk, hogy megérte a részvétel a programon, és érdeklődéssel várják a folytatást.

 

Kálmán Miklós

Szakcsoport Elnök