Hír

Emlékeztető az Építési tagozat elnökségi üléséről

2008.11.10 00:00 (6 éve)
Kategória: Dokumentumok, Hírek

Az elnökség 2008. november 5.-i üléséről

Jelen vannak: Wéber László. Bálint Péter, Koppány Attila, Diószeghy Miklós, Cholnoky Péter, Pallay Tibor, Karsa Álmos, Molnár Dénes, Szabó Éva Kukai Tibor helyett, Zsigmondi András, Kiss Jenő, Hanczár Zsoltné Babós Gyula helyett

 

Nem jelentek meg: Rátky Pál, Nagy Zsolt, Holló Csaba

 

Az elnökség az alábbi ügyeket tárgyalta meg:

 

1./ A Tagozat elnöksége az ÜGYREND-jét javításokkal elfogadta ideiglenes jelleggel, mert várhatóan egyes szabályok változnak, valamint a honlapra is feltesszük, várjuk a tagok észrevételét és javaslataikat. A javasolt módosítások átvezetésre kerültek.

 

2./ A Tagozat Minősítő Bizottság Ügyrendjét szintén ideiglenes jelleggel elfogadta azzal, hogy a Tagozat Ügyrendjének melléklete lesz. Ezt az Ügyrendet is fel kell tenni a honlapra.

 

3./ A Tagozat küldötteit felkérte az elnökség a novemberi gyűlésen való részvételre, előtte a küldöttekkel megbeszélésre sor kerül.

 

4./ A jelenlévők, a TESZ alakuló ülésének emlékeztetőjét, megtárgyalták, és az ott elhangzottakkal egyet értenek.

 

5./ A szakosztályok létre hozását fel kell gyorsítani. A szakosztályok feladatait röviden az elnökség összefoglalta: elsősorban szakmai munkát kell végezni, könyv és folyóirat ismertetés, jogszabály és jogi ügyek tájékoztatása, vállalatokkal való intenzív kapcsolat, egyetemekkel kapcsolat kiépítés, munkahely látogatások szervezése, szakcsoportok létrehozása, minősítési ügyekben való részvétel.

Szakosztályok szervezése tervezői, szakértői, felelős műszaki vezetői, építés műszaki ellenőri szakosztályok szerveződnek, a meglévő területfejlesztési szakosztályon felül. Az új szakosztályok szervezésére Dr. Kocsis Júliát a műszaki ellenőri, a műszaki vezetőire Zsigmondi Andrást, szakértőire pedig Molnár Dénest, a tervezői szervezésére később térünk vissza.

A szakosztályok vezetését 5- 6 fővel kell megszervezni oktatással, minősítéssel, jogi ismeretekkel rendelkező vezetőségi tagra van szükség.

 

Az emlékeztetőt készítette: Kiss Jenő