Hír

Emlékeztető az Építési tagozat elnökségi üléséről

2009.05.08 00:00 (5 éve)
Kategória: Hírek

a Tagozat 2009. április 29.-i elnökségi üléséről, az ülés helye: a Magyar Építő Zrt. irodaházának I. emeleti tanácsterme

Jelen vannak: Hanczár Zsoltné, Szabó Éva, Kocsis Júlia, Wéber László, Diószeghy Miklós, Bálint Péter, Koppány Attila, Zsigmondi András, Pallay Tibor, Kiss Jenő

 

Nem Jelentek meg: Holló Csaba, Karsa Álmos, Rátky Pál, Nagy Zsolt, Cholnoky Péter Molnár Dénes

 

Az elnökség az alábbi napi rendi pontokat tárgyalt:

 

1./ Az elnökség tagjai megtárgyalták a küldött gyűlés várható lebonyolítását. Megjegyezték többen kevés az előirányzott idő a választás lebonyolítására. A jelölőbizottság munkájáról Wéber László részletesen beszámolt. Az elnökség megállapította, hogy kiváló munkát végzett a bizottság. Az elnökség továbbra is támogatta jelöltjeit, továbbra is azon az állásponton van, hogy csak menedzser típusú vezetőt szabad megválasztani. A Kamarát irányítani kell, és a napi ügyeket az ügyvezetésnek kell végezni. A Tagozat elnöksége elhatározta, hogy ennek érdekében fog tevékenykedni. Megállapította, hogy az oktatást új mederbe kell terelni, melyet a következő napirendi pontban részletesen meg fogják tárgyalni.

 

2./ Az elnökség örömmel vette a Magyar Szerkezetépítő Vállalkozók Szövetségével való együttműködés lehetőségét. Az elnökség Bálint Pétert, Kiss Jenő, Wéber Lászlót jelölte ki az együttműködés lebonyolítására. Az elnökség határozott, hogy a felelős műszaki vezetők és építési műszaki ellenőrök részére a szövetségen keresztül kell a kapcsolatot ki építeni.

 

3./ Az elnökség meghallgatta Kocsis Júlia beszámolóját a szakosztály további programjáról. A programban első helyen, kell szerepelni a szakosztály Szervezeti és Működési Szabályzat elkészítése. A továbbiakban azonnal fel kell venni a kapcsolatot az egyetemekkel, hogy egy magas fokú továbbképzés induljon be a szakosztály tagjai számára. Az oktatás elsősorban az új technológiák, anyagok, szerkezetek oktatásáról szóljon, valamint tudatosan felépített program alapján. Az oktatás téli időszakban legyen, ölelje fel a kötelező részt, valamint a szabadon választottat is. Az elnökség nagyon fontosnak tartja ezt a céltudatos oktatást. Lehetne szakosítani úgy, hogy első évben beton,- és vasbetonépítés, második évben építési munkák, a harmadik évben pedig szakipari munkák kerülnének oktatásra. E munkát a szakosztály szervezi, melyhez anyagi segítséget is megadja az elnökség.

4./ Az elnökség megjelent tagjai Greschik Gyula által készített anyagot, melyet az oktatás helyzetéről készített megkapták. Az anyagot kritikus hangvételűnek tartották a jelen lévők, megjelenését meggondolandónak ítélték.

 

Budapest, 2009. május 6.

 

Készítette: Kiss Jenő