Hír

Emlékeztető Tagozati ülésről

2009.02.05 00:00 (6 éve)
Kategória: Hírek

Az Építési Tagozat Időpont: 2009. február 4-i Elnökségi üléséről.

Időpont: 2009. február 4.-e 14 óra

Helye: A Magyar Építő Zrt. irodaház, I emeleti Tanácsterme

Jelen vannak: Rátky Pál, Nagy Zsolt, Zsigmondi András, Karsa Álmos, Pallay Tibor Diószeghy Miklós, Bálint Péter, Wéber László, Molnár Dénes, Kiss Jenő

 

Napirendek:

1./ A Magyar Mérnöki Kamara szakmai tagozat elnökei ebben az évben kettő alkalommal tárgyalást folytattak a Küldött gyűlésen elhangzottakról, az Alapszabály tervezettről, melyet a területi kamarák készítettek. E megbeszélésen a tagozatok munkáját összesítették, javaslat készült a tagozati feladatok bővítéséről, feladatainak elvégzéséről, és az akadályozó körülményekről. Ezt a tájékoztatást a tagozat elnöke tartotta. A Továbbiakban megtárgyalták a tagozati munka fontosságát, és az Alapszabályba rögzítendő feladatokat. A tagozatokra vonatkozó Alapszabály módosítást az elnökség tagjai megkapják és a legközelebbi ülésen tárgyalják meg.

2./ A továbbiakban az elnökség meghallgatta Wéber László tájékoztatását a Jelölő bizottság munkájáról. Részletesen ismertette munkájukat, milyen típusú elnök, alelnök személyiségek kerültek megfogalmazásra. Az elnökszemélyére elsősorban menedzser típusú vezetők kerültek előtérbe, de egyértelműen fogalmazódott meg, hogy nagy munkabírással is rendelkezzen, közéletben jártas legyen. Többen megfogalmazták igényüket a különböző tárgyalásokon. Több személlyel tárgyaltak voltak, akik vállalnák megméretést, de többen nem. Tájékoztatta a jelenlévőket, hogy további tárgyalásokat folytatnak, hogy minél jobban megismerjék a tagság igényét, és a lehetőségeket feltárják.

3./ A Tagozat elnöksége felé az elnök javaslattal élt az MMK elnökére.

            Bálint Pétert a tagozat elnökségi tagját, a minősítő bizottság elnökét javasolta az elnöki posztra. Kiss Jenő ismertette, hogy több éve dogoznak együtt szakmai területen, nagy vezetői gyakorlata van, hisz több mint 20 éve első számú vezetője volt az ország egyik legnagyobb építőipari vállalatnak. Szakmai megbecsülését nagyra tartja a szakma. A jelen lévők egyhangúan, elfogadták a javaslatot, elnökségi ülés után Dr. Kukai Tibor is támogatta e javaslatot.

4./ Az elnökség felé a tagozat elnöke javaslattal élt az alelnökök személyére.

            Karsa Álmos MMK elnökségi tagot, területi kamara elnökét, tagozati elnökségi tagot javasolja MMK alelnöknek. Hosszú ideig menedzseri munkakört töltött be építőipari vállalatnál, ismeri a kamara valamennyi területét, a szervezetfejlesztési bizottság munkájában megismerte a kamara problémáit. Tudja azokat az ismereteket, amelyek gondot okoznak a Kamarában.

            Kassai Ferencet, mint legnagyobb területi kamara elnökét, továbbá ismert a különböző munkája a központi hivatali szerveknél. E munkára az új kamara vezetésénél is szükség lesz.

A tagozat elnöksége egyhangúan elfogadta a javaslatokat, és kérte az elnököt, hogy a Jelölő bizottság felé e javaslatot továbbítsa

 

Készítette: Kiss Jenő

Budapest, 2009. február 8.