Hír

Munkabiztonsági Tagozati tájékoztató

2009.10.22 10:46 (5 éve)
Kategória: Hírek

Tárgy: Elnökségi ülés

Dátum: 2009. szeptember 24.

Napirendi pontok:

1.     Az elmúlt időszak tevékenységéről szóló beszámoló

2.     Munkabiztonsági oktatások dátumának, tartalmának egyeztetése

3.     Kommunikációs tevékenység fejlesztése

 

Az elmúlt időszak tevékenységéről szóló beszámoló

Az együttműködés és a tagozatok közötti szakmai munka kiszélesítése érdekében a Tagozat Elnöksége felvette a kapcsolatot az MMK megyei szervezeteivel, és a többi szakmai tagozattal.

Az MMK szervezeteinek megkeresésével egy időben a Tagozat Elnöksége levélben megszólította a tagságot a közös tagozati munka előmozdítása érdekében.

Az MMK Munkabiztonsági Tagozatának bevonásával kerül megrendezésre az ISD DUNAFERR Zrt. II. Munkavédelmi Hét keretében a Regionális munkavédelmi konferencia.

Az MMK Munkabiztonsági Tagozata egyeztetéseket kezdeményezett az OMMF-el egy együttműködési megállapodás előkészítésére.

Munkabiztonsági oktatások, továbbképzések, szakmai napok

Az MMK szakmai tagozataival való együttműködés keretében az egyes tagozatok munkáját érintő munkabiztonsági szakmai napok megtartására tett javaslatot a Tagozat Elnöksége. Erre több pozitív visszajelzés érkezett, melyek eredményeként várhatóan november folyamán a munkabiztonsági tagozat lehetőséget kap más tagozatok tagjai számára naprakész munkabiztonsági információk átadására.

Szintén november hónap folyamán a Tagozat tervezi egy tagság számára szervezett Szakmai nap megtartását. Ennek fő témái: MSZ 28002 és a kockázatkezelés, Nemzeti Munkavédelmi program, EBSZ.

Az Elnökség a soron következő elnökségi ülésre meghívja Dr. Koch Máriát, mert a tagozat fontosnak tarja, hogy a felsőfokú munkavédelmi képzés jövőjéről, a munkavédelmi szakmérnökök folyamatos továbbképzési rendszeréről kezdeményező. partnerségen alapuló együttműködést alakítson ki a felsőfokú munkavédelmi képzést megvalósító intézmény vezetésével.

Kommunikációs tevékenység fejlesztése

A Tagozat Elnöksége javaslatot tett az MMK felé az MKK honlap fejlesztésére. A javaslat célja egy olyan oldal kialakítása, amely a munkabiztonsággal kapcsolatos általános ismereteket tartalmaz (munkaadók, érdeklődők számára). Másrészt a tagozat tagságának zártkörű szakmai támogató adatbázisát hozza létre, szakmai anyagok, cikkek, fórumok formájában. A Tagozat javaslatát az MMK pozitívan értékelte, a javaslat egybe esett az MMK Elnökségének elképzeléseivel. Jelenlegi információk szerint a szükséges informatikai fejlesztések elhúzódnak, az új struktúra kialakulásáig a Tagozati honlapon (http://www.mmk.hu/szervezetek/szakmai-tagozatok/munkabiztonsagi.html?L=0) és e-mailben valósul meg a kapcsolattartás a tagsággal.

A Tagozat Elnökségét több Társaság megkereste a munkabiztonsági tevékenységgel összefüggő termék ajánlásával. Az Elnökség álláspontja szerint a kamarai tagoknak nyújtott kedvezményekről ad tájékoztatást a tagságnak. Ehhez a cégek ajánlatott tehetnek az MMK tagjainak adott kedvezményekre és az igénybevétel módjára.

Az MMK elnöksége és a szakmai tagozatok között kapcsolattartó került kijelölésre az információ áramlás biztosítására és koordinálására. A kapcsolattartó Szarka Csaba titkár.

Egyenlőre az 512 fős Tagozati tagságból kb. 250 fő e-mail elérhetősége áll rendelkezésre. Azok a tagok akik e-mailben nem kapták meg a Tagozat felhívását a az alábbi helyen találó e-mail címre kattintva jelezhetik elérhetőségüket: http://www.mmk.hu/hir/article/66/munkabiztons-3.html?no_cache=1&L=0&cHash=adee382628.

 

 

                                                                  MMK Munkabiztonsági tagozat