Hír

Építési Tagozat emlékeztetője

2009.12.22 00:00 (5 éve)
Kategória: Hírek

A Tagozat 2009 december 15-i Elnökségi üléséről

Jelen vannak: Wéber László, Koppány Attila, Bálint Péter, Diószeghy Miklós, Pallay Tibor, Babós Gyula, Kocsis Júlia, Kiss Jenő.

 

Nem jelentek meg: Holló Csaba, Karsa Álmos, Nagy Zsolt, Rátky Pál, Zsigmondi András, Szabó Éva, Cholnoky Péter, Molnár Dénes.

 

Az Elnökség az alábbiakat tárgyalta meg:

 

  1. Kiss Jenő tájékoztatta az Elnökséget a legutóbbi MMK Választmányi üléséről.
  2. Az Elnökség megtárgyalta Kiss Jenő által készített munkaprogramot és az MMK által megküldött Feladat és Hatásköri jegyzéket. Ennek alapján az alábbi programot és feladatot fogadta el az elnökség, valamint egyes elnökségi tagok részvételét e program és feladat végrehajtásban:
    1. A szakma gyakorlási szabályok alkalmazása, jogosultsági elbírálások és jogosultsági vizsgáztatás:

                                    Minősítő bizottság, illetve Bálint Péter.

    1. A szakma gyakorlási szabályok érvényesülésének ellenőrzése:

Karsa Álmost

    1. Szakmai jogalkotásban való részvétel:

Wéber László, Pallay Tibor, Kocsis Júlia, Kiss Jenő.

    1. A MÉDI a tagozatot érintő fejezetek kidolgozásában való részvétel:

Babós Gyula vállalta e feladatban való részvételt.

    1. Az Elnökség vállalta, hogy a magasépítésben, mélyépítésben, környezetvédelemben, mind tervezés, szakértés, kivitelezés területén a szabványok kidolgozásában, mint szakértők az Elnökség saját maga is vállalta, de tagjai sorából a bizottságba delegálja a szakértőket.
    2. A tervezési segédletek kidolgozásában való részvételt:

Babós Gyula vállalta.

    1. A szervezet fejlesztés területén:

-          Ifjúsági Csoport megalakítása. Felelős: Kiss Jenő, hi: I. félév

-          Felelős műszaki vezetők és építési műszaki ellenőrök szakosztályi tevékenység megindítása. Felelős: Kocsis Júlia, hi: I. félév.

-          Szakcsoportok megalításának lehetőségét fel kell mérni, majd Elnökségi határozattal dönteni, hol szükséges további szakcsoportokat alakítani. Felelős: Wéber László

    1. Szabályzatok felülvizsgálata:

-          A tagozat Szervezeti és Működési Szabályzata

-          Minősítő Bizottság Ügyrendje

-          Szakosztályok Szervezeti és Működési Szabályzata, felelős a vezetők, határidő az MMK meghatározása után 3 hónap.

g.      A tagozati honlap beillesztés az MMK honlapjába. Felelős: Molnár Dénes, hi: MMK honlap lehetősége után a legrövidebb idő alatt.

h.      Továbbképzési és oktatási program beindítása. Felelős: Kocsis Júlia, hi: I ne. év.

i.        A tagozati díjak adományozását 2010 évben is folytatja a tagozat. Felelős: Az Elnökség.

 

  1. A tagozat Elnökségét Kocsi Júlia tájékoztatta, hogy a felelős műszaki vezetők és építési műszaki ellenőrök oktatásának előkészítése problematikus előadók az elnökség által elfogadott programra nem kívánnak jelentkezni. Az Elnökség megvizsgálja az előadók bevonásának lehetőségét, és segítséget adnak Kocsis Júliának a megszervezéshez.
  1. Az Elnökség 2010 I félévben a következő időpontban tarja üléseit: 2010. febr. 8., március 8., április 12., május 10., június 10., az ülések a Magyar Építő ZRT irodaépületében tarja.

 

 

Tisztelt Elnökségi tagok! Köszönöm az egész évi munkát, mindenkinek kellemes Karácsonyi Ünnepeket és boldog Újévet kívánok. Kívánok mindenkinek jó egészséget, családjuknak sok boldogságot.

 

Budapest, 2009. december 21.

 

Készítette: Kiss Jenő