Hír

Az Épületgépészeti Tagozat hírlevele

2009.04.09 08:46 (5 éve)
Kategória: Hírek

A Tagozat további hírei is részletesen elolvashatók a www.e-gepesz.hu honlapon!


E heti témáink:

 

Hogyan tovább, Kamara?
Írásunkban Hajtó Ödönnek a Magyar Mérnöki Kamara 20. évfordulója alkalmából elhangzott beszédéből ragadtuk ki azt a részt, ami mintegy beszéde konklúziójaként értelmezhető.

http://www.e-gepesz.hu/?action=show&id=137

 

Regale Nyílt Nap
Érdeklik az energiahatékony klímatechnikai újdonságok? Szeretné életközelben megtekintetni a világ legnagyobb ipari klímagyártóinak termékeit? Tudta, hogy a Mammoth klímatechnikai óriásvállalat eddig csak Kínában közel 10 millió m2 területre telepített klímaberendezést megújuló energia felhasználásával? Április 16-án mindezekről tájékozódhat.
http://www.e-gepesz.hu/?action=esemeny

 

A felújított kémény esete az ablakcserével
Épületgépészként és pályázatok készítésekor érdekes és szomorú anomáliára bukkantam. 2006-ban a kiírók jó szándékától vezérelve a veszélyes gyűjtőkéményekre pályázatot írtak ki. Ez szép és jó volt, de ezek a kémények általában gázüzemű készülékek égéstermékét vezették el, tehát elvileg a felújításokról tudni kellett volna a helyi gázszolgáltató vállalatnak, de ezt sem a kiíró, sem a kivitelező nem tartotta fontosnak, úgy gondolták, jobb, ha az ő értelmezésük szerint elkészül a felújítás, a lakók és mindenki örömére.
http://www.e-gepesz.hu/?action=show&id=134

 

Pelletfórum
Az Magyar Pellet Egyesület kiállítói fórumot tart a Renexpo keretén belül. Ez egy ingyenes rendezvény előadásokkal és kötetlen beszélgetéssel a végén.
http://www.e-gepesz.hu/?action=esemeny

 

Kérdezzen a GMBSZ-szel kapcsolatban
Rovatunkban egy hétig Gyárfás Attila, a MÉGSZ elnöki tanácsadója, a Gázipari Műszaki Szakbizottság tagja válaszol olvasóink kérdéseire.
http://www.e-gepesz.hu/?action=show&id=141

 

Építőipari válságkezelés
Nyílt levelet tett közzé az építőipar tizenhárom szervezete, az építőipari válságkezelésről szóló országgyűlési határozati javaslat haladéktalan országgyűlési elfogadása érdekében.
http://www.e-gepesz.hu/?action=show&id=138

 

Debreceni Kiáltvány
Változásokra időnként mindenhol szükség van - a baj szerintem akkor tetten érhető, ha már reformoknak nevezzük ezeket, mert a reform egyenlő a gyökeres változással, az pedig azt jelzi, hogy hosszú ideig nem történt semmi. A változás igénye az MMK-nál is fellépett, és e változás első lépése a májusi tisztújítás lehet. Milyen koncepciója legyen az új elnökségnek? Erre tesz javaslatot alábbi az írás.
http://www.e-gepesz.hu/?action=show&id=136

 

Helios Szakmai Napok
Jövő héten a Kamleithner-Budapest Kft. Sopronban és Zalaegerszegen tart kreditpontos szakmai továbbképzést.
http://www.e-gepesz.hu/?action=esemeny

 

Tartószerkezeti Tagozati honlap
(Talán) lapunk példája nyomán, útnak indították a statikusok, azaz a Tartószerkezeti Tagozat honlapját. A honlap frissítése havonta történik, alkalmazkodva az elnökségi ülésekhez, melyek témái azonnal megjelennek a honlapon. Az elnökség tagjainak e-mail címére (postaládájába) a regisztrált tagok levelet küldhetnek.
http://www.e-gepesz.hu/?action=fooldal

 

Klímaváltozás - Energiatudatosság - Energiahatékonyság
V. Nemzetközi Konferencia, Szeged, április 16-17. Az atlantai székhelyű Energetikai Mérnökök Egyesülete (AEE) Magyar Tagozata, az Energetikai Szakkollégium közreműködésével, és az Energiagazdálkodási Tudományos Egyesület (ETE) megrendezi az V. Klímaváltozás - Energiatudatosság - Energiahatékonyság Nemzetközi Konferenciáját, melynek mottója: Dolgozzunk együtt a természeti és épített környezetünk egyensúlyának megőrzéséért!
http://www.e-gepesz.hu/?action=esemeny

 

Renexpo 2009 2009. április 16-18. között kerül megrendezésre a RENEXPO Central Europe Nemzetközi Kiállítás és Konferencia. A RENEXPO Central Europe célja, hogy átfogó képet nyújtson a megújuló energia teljes palettájáról. www.e-gepesz.hu