Hír

Az Épületgépészeti Tagozat hírlevele

2009.06.27 08:46 (5 éve)
Kategória: Hírek

A Tagozat további hírei is részletesen elolvashatók a www.e-gepesz.hu honlapon!


Változások a klímatechnikai szabályozásban július 4-től
Tájékoztató a 310/2008. (XII. 20.) Korm. rendelet végrehajtása kapcsán a telepített hűtő-, légkondicionáló és hőszivattyú, valamint a járműklíma és szállítmányhűtés szektorokban a HLH-Monitoring Nonprofit Kft., mint országos monitoring és képesítő testület kijelöléséről, a 2009. július 4-ét követő időszakról.
http://www.e-gepesz.hu/?action=show&id=237

Műszaki előkészítő kerestetik
Műszaki előkészítői munkakörbe keresünk szakirányú épületgépész végzettséggel kollégát.
http://www.e-gepesz.hu/

Speciális belső hőcserélő alkalmazása napenergiás tárolóban
A jelen dolgozat egy síkkollektoros rendszer segédfűtést nem tartalmazó tárolójában előálló termikus rétegződést vizsgál, amely egy speciális hőcserélő kialakításával és tárolóba történt beépítésével valósult meg. A mérési adatok alapján a tároló magassága mentén 8 egyenlő vastagságú rétegben az alkalmazott vízfogyasztások mellett termikusan rétegzettnek tekinthető a tároló vize, és a számítások szerint ezzel a rétegzettséggel a tárolóból nyerhető energia egy évre vonatkozólag 17,3%-kal volt több, mint a teljesen kevertnek feltételezett tároló esetén lett volna. Az alábbiakban a speciális belső hőcserélő kialakítása és a mérések során nyert eredmények kerülnek részletezésre.
http://www.e-gepesz.hu/?action=show&id=242

Interjú a Felügyelő Bizottság elnökével
Mik az MMK Felügyelő Bizottságának feladatai, jogosultsága? Mennyiben lépheti túl saját kereteit? Mit tervez az új összetételű Bizottság? Ezekre és más kérdésekre válaszolt nekünk az újonnan megválasztott FB-elnök, Denk András.
http://www.e-gepesz.hu/?action=show&id=244

Kérdezzen az új GMBSZ-szel kapcsolatban
Olvasóink ezen a héten az alkotó Bizottság tagjainak tehetnek fel kérdéseket.
http://www.e-gepesz.hu/?action=show&id=239

Uszodás vita III.
Érdekes vita zajlott le nemrégiben az egyik épületgépész szaklap hasábjain. A téma az uszodák páramentesítése volt, a két vélemény pedig a hőszivattyú szükségességét vitatta, illetve próbálta bizonyítani megtérülés szempontjából. Az alábbiakban a négyrészes vitaanyag harmadik darabját adjuk közre.
http://www.e-gepesz.hu/?action=show&id=243

Vitaindító: hőszivattyú, napkollektor vagy kondenzációs kazán?
Egyik olvasónk - névtelenül, mert nem kíván viták gyújtópontjává válni - felvetett egy igen érdekes problémát. Az igencsak "mai" kérdés veleje az, hogy szerinte a szakmai és közmédiában aránytalanul eltérő a három hőtermelő megítélése.
http://www.e-gepesz.hu/?action=show&id=241

Green by Electrolux
Egy új környezetbarát porszívógép az Electrolux-BEAM-től. A tisztább környezet otthon kezdődik, a porszívózás is egy környezeti kérdés! Egyedülálló újítás a központi porszívó-piacon; egy készülék, ami újrahasznosított alapanyagokból készült. http://www.e-gepesz.hu/

Ilyen reklámot szívesen berakunk A Ford Európa "Zöld Beszállítói Lánc" díjat kapott szállítási logisztikájáért. Véleményünk szerint ez a pozitív reklám, ami az elméhez szól, nem az ösztönökhöz. www.e-gepesz.hu