BPMK

A választott dátum cikkei: csütörtök, 02 március 2017

Törik a repülőtéri betont – bővítik a terminált

Hozzálátott a KÉSZ Építő Zrt. a Liszt Ferenc repülőtér 2B Termináljához csatlakozó új móló építéséhez. A Budapest Airport teljes egészében saját finanszírozásában épülő új utasmóló várhatóan másfél éven belül készül el és több mint 10 ezer négyzetméterrel növeli a 2. Terminál utasforgalmi területét.

Több mint 1500 milliárdnyi vasútfejlesztés a következő években

Több mint 1500 milliárd forintnyi vasútfejlesztés indul el vagy fejeződik be a következő években hazai és európai uniós forrásokból, valamint kínai hitelből - mondta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedésért felelős helyettes államtitkára március 2-án Velencén, a X. Kő- és Kavicsbányász Napok konferencián.

Munkabiztonsági szakcsoport alakul

Tisztelt Mérnökkollégák! Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy 2017 márciusában megalakul a BPMK Munkabiztonsági Szakcsoportja, melynek elnökéül dr. Váró György, a BPMK Munkabiztonsági Tagozatának elnöke és Némethy Zoltán BPMK alelnök, a BPMK Anyagmozgató, Építőgép és Felvonó Tagozat elnöke Donka Tibort javasolta. Az előterjesztést március 6-án tárgyalja a BPMK elnöksége. A jelentkezés módjáról, illetve feltételeiről rövidesen bővebb tájékoztatást adunk.

TERC-BPMK együttműködés

A Budapesti és Pest Megyei Mérnöki Kamara egyik legfontosabb küldetésének tekinti, hogy tagjaink tudása, műszaki felkészültsége minél hathatósabban kamatozzon a köz számára, hogy minél szélesebb kapu nyíljék ki előttük a munka világában.

Újabb együttműködés

Február 28-án a Makadám Mérnök Klubban tárgyalt Kassai Ferenc BPMK elnök, Hamarné Szabó Mária BPMK elnökségi tag, Nyíri Szabolcs MAÚT elnök, Thoroczkay Zsolt KTE KÉT elnök, Szilvai József Attila, a Magyar Közút műszaki vezérigazgató-helyettese, Hesz Gábor és Honti József. A felek előremutató tárgyalásokat folytattak a nem kötelező „közutas” képzésekben való együttműködésről, melyre pozitív várakozással tekintenek.

„Közös dolgaink”

Ismét hatalmas sikerrel került megrendezésre a BPMK, MMK Közlekedési Tagozata, a KTE Közlekedésépítési Tagozata és a MAÚT közös rendezvénysorozata, a „Közös dolgaink – beszélgetések a szakmáról”.

Subscribe to this RSS feed