BPMK

Akcióterv a zuglói légtérzaj mérséklésére

A Budapesti és Pest Megyei Mérnöki Kamara több, mint 10 éve szorosan együttműködik Budapest XIV. Kerület Zugló Önkormányzatával. Szalay Gábor zuglói kapcsolattartónk a felmerülő műszaki jellegű kérdések megválaszolásával biztosítja Kamaránk támogatását.

Az egyre fokozódó káros környezeti hatások Zuglót is érzékenyen érintik: a gyorsan növekvő légi forgalom a kerület lakossága számára a légtérzaj fokozódását eredményezte. Ennek mérésére és a zaj csökkentésére már régebben is készültek javaslatok, amelyet a közeljövőben intézkedés sorozat is követni fog. A zuglói képviselőtestület 2018. október 18-i ülésén Szalay Gábor vázolta azokat a lépéseket, melyek eredményeként az említett probléma enyhíthető. A testület december 13-i ülésén a képviselők egyhangúan szavazták meg azt az akciótervet, amely már részletesen tartalmazza a szükséges intézkedéseket. Karácsony Gergely polgármester a kérdés tárgyalása során kiemelten hangsúlyozta a kamara szerepét és köszönetet mondott az együttműködésért.

Tovább folytatódnak a tárgyalások a Zuglót is érzékenyen érintő légtérzaj csökkentésére. A 2019. január 10-én, Rozgonyi Zoltánnal, Zugló alpolgármesterével tartott operatív értekezleten a Budapesti és Pest Megyei Mérnöki Kamara képviselői nyújtottak szakmai segítséget a probléma mihamarabbi megoldására.