BPMK

Épületenergetika segédlet

A Magyar Mérnöki Kamara vezetésének célkitűzése, hogy olyan szakmai kiadványok sorozatát jelentesse meg, amely egy-egy szakterületen magas színvonalú műszaki ismereteket foglaljon össze a szakmagyakorló kollégáink számára. Kiemelten fontos cél, hogy felsőfokú szintű, de ipari gyakorlatra épülő napi, gazdasági haszonnal bíró tematika alapján készülő saját kiadású szakkönyvek is készüljenek.

E célt követve, az elmúlt év végén megrendezett Magyar Épületgépészek Napjára került a polcokra az Épületenergetika címet viselő segédlet átdolgozott, új kiadása, melyben a szertők áttekintették a nemzetközi szabályozás kérdéseit, mellette útmutatásokat adtak a tervezés, a tanúsítás jó gyakorlataira valamint gyakorlati példákon keresztül mutatták be azt. E kiadvány előkészítésében, szerkesztésében egy nagy elismertséggel rendelkező szerzői munkaközösség dolgozott, így Baumann Mihály mellett dr. Csoknyai Tamás, dr. Kalmár Ferenc, dr. Magyar Zoltán, Prof. dr. Majoros András, dr. Osztroluczky Miklós, dr. Szalay Zsuzsa és prof. dr. Zöld András mérnök-kollégáink.
A kiadvány bemutatja az Épületenergetika 2002/91/EK jelű európai direktíva lényeges pontjait, a hazai szabályozáshoz, tanúsításhoz és felülvizsgálathoz tartozó 2016-ban hatályos rendeleteket. Gyakorlati példákon keresztül nyújt segítséget az épületenergetikai számításokhoz, az épület tanúsításának, valamint a fűtési és légkondicionáló rendszerek felülvizsgálatának elvégzéséhez. Hasznos segédanyag a Magyar Mérnöki Kamara és a Magyar Építész Kamara épületenergetikai szakértői jogosultság megszerzésére irányuló vizsgáihoz, a felsőoktatási intézmények épületenergetikai oktatásához, valamint hasznosan forgathatják e terület iránt érdeklődő egyéb szakemberek is.

A szakkönyv az MMK Főtitkárságon (Budapest IX. ker. Angyal utca 1-3. fszt.) érhető el, ára 4500 Ft, kamarai tagok számára 3500 Ft. Bővebb információ az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen kapható.

Ajánlotta: Sipos László