BPMK

Menet közben is összekötve

Index:

Prof. dr. Martin Winterkorn, a Volkswagen AG igazgatótanácsának elnöke 2003 óta BME tiszteletbeli professzora, ami kötelezettségekkel is jár: minden évben előadást kell tartani a mérnökhallgatóknak. Ennek úgy tesz eleget, hogy széles hallgatóság előtt számol be az autóipari legújabb eredményeiről.

A járműipar digitalizálódásáról
A járműipar a digitalizálódás egy újabb korszaka előtt áll: az autókat összekötik a vezetővel, a többi autóval, a közlekedési infrastruktúrával és a környezettel is. Ezáltal még kényelmesebbé, biztonságosabbá, környezetkímélőbbé és vonzóbbá teszik az autóinkat. Még több elektronika, és lassan elengedhetjük a kormányt. Winterkorn professzor szerint ugyanakkor olyan autókat akarnak gyártani, hogy a vezetők ne akarják azt elengedni: a vezetési élmény, az autózás öröme megmarad, az elektronika, a digitalizálás segíti és szolgálja az embert, de nem veszi át a helyét. Egy évtizede dolgoznak ezen a technológián: ha nem akarunk vezetni, megteszi helyettünk az okosautó, de ha igen, akkor mienk a kormány. A döntés mindig a vezetőé. A VW már kihozta ezt az autót a fantasztikus filmek világából, és Kaliforniában a közutakon is kipróbálhatták ezt a technológiát: a jövő Audija már emberi beavatkozás nélkül is képes közlekedni.

Behálózott mobilitás
A Winterkorn vezette konszern az egyéni igényekhez adaptálható mobilitást kínál a vásárlóinknak. Hogy ez mit jelent? A hatékonyságot szeretnék növelni a dugófigyelő, a parkolást optimalizáló, a navigálást segítő és egy sor egyéb rendszerrel, legyen szó napi ingázásról vagy hosszabb utazásról. A mobilitás eddig azt jelentette, hogy összekötötték a különböző helyeket és az embereket. Most azon dolgoznak, hogy összekössék a vezetőt az autóval, illetve az autót a környezetével, a közlekedési infrastruktúrával és mindazzal, ami fontos nekünk, embereknek az életben. Újra akarják definiálni a mobilitás fogalmát: ideérve azt az elkötelezettségüket is, hogy újragondolják az autók meghajtását elektronikai, hibrid-elektromos és fejlett dízel technológiák segítségével. Az a céljuk, hogy csökkentsék a távolságot a fogyasztói elektronika és az autók elektromos rendszerei között. Közelebb akarják hozni egymáshoz a ma még sci-fibe illő elképzeléseket és a valóságot, illetve azt, ahogyan az autóban és azon kívül kapcsolódunk a világhálóra.


Előző Következő »