BPMK

Műegyetemi siker az EuroSkills-versenyen

A műegyetemista Varga Ákos és Pető Roland, valamint a Debreceni Egyetem hallgatója, Bora László képviselte hazánkat a negyvenegy különböző szakmában, huszonöt ország részvételével zajló EuroSkills elnevezésű tudáspróba Vállalati Informatikai Rendszergazda (Enterprise ICT Team) versenyszámában.

Magyarországról tizenöt szakmában versenyző küldöttség vett részt, köztük a Villamosmérnöki és Informatikai Kar hallgatói nyújtották a legkiemelkedőbb teljesítményt, akik informatikai hálózat felépítésével és beállításával mérték össze tudásukat Európa legjobbjaival. (A 2012-ben rendezett megmérettetésen a Power Users csapat – amelynek Csőke János mérnök-informatikus hallgatónk is tagja volt – szintén Európa bajnoki címet szerzett.

EuroSkills versenyt kétévente rendeznek, idén a franciaországi Lille-ben több mint négyszázötven induló részvételével. A magyar küldöttség négy arany, két ezüst és öt bronzéremmel tért haza, és ezzel a nemzetek rangsorában a hatodik helyen végzett. Hazánk májusban elnyerte a 2018-as verseny rendezési jogát. (forrás: bme.hu)