BPMK

S3 megyei specializáció – a második workshop

A Pest Megyei Kormányhivatal, a Budapest Főváros Kormányhivatala, valamint a Pest Megyei Önkormányzati Hivatal S3 megyei specializációk címmel október 13-án rendezi második megyei workshopját a készülő ún. intelligens szakosodási stratégia megyei feladatairól.

A 2014-2020-as tervezési időszakban kutatás-fejlesztésre és innovációra (KFI) hazánk várhatóan több mint 700 Mrd Ft támogatást költhet el az Európai Unió társfinanszírozásában. Ezen támogatások folyósítását az EU feltételekhez köti, melyek közül az egyik legfontosabb, hogy az egyes területi egységeknek (nálunk megyéknek) gazdaságilag szakosodniuk, specializálódniuk szükséges. A párhuzamosságok kiküszöbölésével így koncentráltabban és célzottabban juthatnak hozzá a gazdaság hazai szereplői a finanszírozáshoz. Hazánkban az ilyen specializációs irányok megalapozása a készülő ún. intelligens szakosodási stratégia formájában jelenleg a záró szakaszába jutott.

A további közös munkához a Pest Megyei Kormányhivatal, a Budapest Főváros Kormányhivatala, valamint a Pest Megyei Önkormányzati Hivatal S3 megyei specializációk – workshop II. címmel október 13-án rendez találkozót a Pest Megyei Kormányhivatal Dísztermében. A workshop célja, hogy a résztvevők átfogó képet kapjanak a dokumentum felépítéséről, illetve az általuk megfogalmazott megyei prioritások és a nemzeti szintű S3 dokumentum kapcsolódási pontjairól, valamint lehetőség nyílik módosításokra, pontosításokra és kiegészítésekre.

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni október 8-án 12 óráig lehet a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen.

A megyei S3 workshopokon és az online kérdőívek kitöltésén keresztül becsatornázott javaslatok alapján elkészített Nemzeti Intelligens Szakosodási Stratégia dokumentum első verzióját a www.s3magyarorszag.hu oldalon olvashatják.