BPMK

Közlekedésfejlesztés Magyarországon - konferencia előzetes

A közlekedés olyan szolgáltatás, ami nélkül nincs modern élet, ipar, kereskedelem, a közlekedés fogalma elválaszthatatlan a mai világtól.

Európai uniós tagállamként ráadásul a közlekedés kérdése, a kapcsolatok minősége, a szolgáltatások színvonala már nemcsak az ország szempontjából érdekes és fontos, hanem a nagyobb európai közlekedési kapcsolatok tekintetében is. Fontos feladat tehát a közlekedésfejlesztés, a közlekedéssel összefüggő, szerteágazó, aktuális szakmai kérdések széles körű megvitatása. A meghirdetett közlekedésszakmai rendezvény azonban talán többről is szól: a kapcsolatokról. A közlekedés kapcsolatot jelent és teremt a gyár, a termék és a kereskedelem, vagyis a munkás, az eladó és a vevő, tehát az ipar, a gazdaság és a társadalom között. Ennek a szakmai rendezvénynek, amely a közlekedésfejlesztés aktuális állapotáról és jövőbeli feladatairól ad áttekintést, közel két évtizedes múltja van, és immáron tradicionálissá vált, azt is mutatja, hogy a közlekedésfejlesztés, a közlekedéssel összefüggő szakmai kérdések megvitatása a patrióta gazdaság, az ország felemelkedése szempontjából is fontos.
Fentiek figyelembevételével a Budapesti és Pest Megyei Mérnöki Kamara a Magyar Mérnöki Kamara Közlekedési Tagozatának szakmai támogatásával Közlekedésfejlesztés Magyarországon címmel szakmai továbbképzést és konferenciát rendez, az elmúlt évektől eltérően Balatonföldvár helyett az idén először Siófokon, május 10-12-én az alábbi fő – előzetesen tervezett – témakörökben:
Bevezető előadás: A közlekedés aktuális kérdései, feladatai
1. témakör: A közlekedés helye, szerepe, feladata: társadalmi, gazdasági elvárások
2. témakör: A közlekedés fejlődése, átalakulása a jövőben
3. témakör: Közlekedésfejlesztési elképzelések, koncepciók, stratégiák
4. témakör: Városok és vonzáskörzeteik közlekedési kérdései
5. témakör: Közlekedésbiztonság, feladatok a javítására
A közel két évtizede évenként megrendezett konferencia idei végleges programja, a jelentkezési lap és a további részletes információk február 15-től a
•    Magyar Mérnöki Kamara Közlekedési Tagozatának saját honlapján (www.fomterv.hu/mmk/),
•    Budapesti és Pest Megyei Mérnöki Kamara honlapján (www.bpmk.hu),
•    Mérnöki Kamara Nonprofit Kft. weboldalán (www.mknonprofitkft.hu/siofok),
•    CE Plaza Hotel weboldalán (www.ceplazahotel.hu/Aktualitasok) tekinthetők meg.
A konferencia és a szállás helyszíne: Siófokon a CE Plaza hotelben lesz, ahol uszoda, szauna stb. is a résztvevők rendelkezésére áll Igény esetén lehetőség van a konferencia 1 vagy 2 napján való részvételre is. A leírtaknak megfelelően a költségek a jelentkezési lapokat tartalmazó honlapokon feltüntetésre kerülnek.
A rendezvényt szakmai továbbképzési napok alkotják, így a részvétellel az MMK évi szakmai kötelező továbbképzése teljesíthető.
A konferenciával kapcsolatos minden információt a szervező BPMK nevében Hamarné Szabó Mária (e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., mobil: +36 20/980-5554) ad meg. A továbbképzésekkel kapcsolatos kérdésekkel Juhász Tamást (e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., telefon: 06-1/455-88-65) keressék.
Jelentkezési határidő: 2017. április 30.