BPMK

Újabb együttműködés a Siemens és a Műegyetem között

A 17 éve kezdődött együttműködés keretében újabb, elsősorban a képzést ösztöndíjakkal és tanulmányutakkal segítő megállapodást kötött a Siemens Zrt. a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel április 3-án Budapesten.

A megállapodás értelmében a Siemens által biztosított 6 millió forintból diákok szakmai útját, illetve egyéni ösztöndíjakat finanszíroznak - mondta az aláírás alkalmából Dale A. Martin, a Siemens magyarországi leányvállalatának elnök-vezérigazgatója. A Siemens eddig több mint 350 millió forinttal támogatta az egyetemi kutatás-fejlesztést, valamint a sport- és kulturális életet - emelte ki Péceli Gábor, az egyetem rektora az aláírási ünnepségen. A rektor kiemelte a tehetséggondozást, amely eddig is az együttműködés fontos része volt. A hallgatók a támogatásból például megvalósíthatják ötleteiket, illetve szakmai gyakorlaton vehetnek részt a cégnél.
Az elnök-vezérigazgató kitért arra is, hogy a Siemens egy menedzsment szoftvercsomagot adományozott az egyetemnek, 300 millió forint értékben. Emellett berendezett egy mérőlabort is 40 millió forintból. A Siemens - a duális képzés keretében - elérhetővé teszi az egyetemnek a saját képzési központját - mondta Dale A. Martin. (MTI)