BPMK

HELLO Passzívház – ismerkedés a passzívház tervezéssel

Mi az, hogy passzívház? Milyen követelményeknek kell megfelelnünk a tervezéskor? Hogyan kerüljük el a buktatókat? Melyek a jól működő passzívház tervezésének alapjai? Hogy kezdjük el és hogyan tovább?

Többek között ezekre a kérdésekre ad választ Szekér László DLA minősített passzívház tervező és oktató a május 27-i ill. a június 17-i workshopon.

Szekér László DLA építész 1985 óta foglalkozik energia-, és környezettudatos tervezéssel. 1985/86-ban elvégezte az AA (Architectural Association School of Architecture, London) Környezet és Energia posztgraduális képzését. 2006-tól kapcsolódott be a Passivhaus Institut (PHI) munkájába. Nevéhez fűződik az első magyar minősített passzívház. 2009 óta minősített passzívház tervező. 2011 óta foglalkozik nemzetközi minősített passzívház tervező képzéssel, Sariri-Bafia Enikővel, Benécs Józseffel, dr. Vajda Józseffel, Sári Attilával és dr. Frohner Ilonával együttműködve. A Passzívház Magyarország Egyesület alapítója és elnöke.
A workshop olyan szakmagyakorló építészeknek és mérnököknek szól, akik munkájuk során elvárásként találkoznak a passzívház tervezési igénnyel és felelősen akarnak a feladattal foglalkozni. A workshop során az alapismeretek mellett esettanulmányokat is bemutatnak a szervezők, és szóba kerülnek a fenntartható, környezettudatos megoldások is.

A programot mindazoknak ajánljuk, akik nyitottak az újdonságokra és a környezettudatos tervezésre, szeretnének megfelelni a KNE (közel nulla energiaigényű) előírásoknak, illetve jobbat, többet szeretnének nyújtani megbízóiknak a jövőben - legyen az kis vagy nagy projekt, egyszerű ház vagy bonyolult épület.
Időpont: május 27. (szombat) 10-14 óra, június 17. (szombat) 10-14 óra
Helyszín: Budapest, 1062, Andrássy út 122. fszt. 1. (epiteszforum.hu szerkesztősége)
Részletes program:
                       

10:00 – 11:00 előadás
                       

11:00 – 11:30 kérdések, párbeszéd
                       

11:30 – 12:30 ebéd (ECKE 22)
                       

12:30 – 13:30 előadás
                       

13:30 – 14:00 kérdések, párbeszéd



Ár: 10.000 Ft+ÁFA (az ebéd önköltséges)
Jelentkezési határidő: május 24. Jelentkezni az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen lehet.
Létszám: minimum 6 fő

A rendezvény szakmai támogatója a Passzívház Magyarország Egyesület