BPMK

Az idősebb korosztály szükségesnek tartja a technológiai fejlődést, de nehezen tart lépést vele

Az idősebb, 55 éven felüli magyarok 60 százaléka tisztában van vele, hogy a folyamatos technológiai fejlődés szükséges és elkerülhetetlen, ez az arány bőven meghaladja az európai 41 százalékos átlagot, ennek ellenére a nyugat-európai országokhoz viszonyítva sokkal kevésbé tudnak haladni a korral az idősebb magyarok - derült ki a Samsung legújabb kutatásából.

Az összegzés rámutatott arra is, hogy az idősebb korosztály az európai átlagnál (25 százalék) némileg jobban tart attól, hogy lemarad az új technológia megismeréséről és mindennapos használatáról (30 százalék).  
A magyar 55 éven felüli korosztály lemaradása több ponton érzékelhető: mindössze 6 százalék használ e-book olvasót, míg ez az arány Ausztriában és Hollandiában 21 százalék. Tableteknél még szembetűnőbb a különbség, a holland idősek 55, és az osztrákok 42 százaléka rendelkezik ilyen mobileszközzel, ezzel szemben a magyaroknak csupán 11 százaléka. A dolgok internete (IoT) - amely a Samsung szerint az elkövetkező évek legnagyobb horderejű innovációja - majdnem feleannyira ismert kifejezés a magyar idősebb korosztály számára (7,6 százalék), mint az ugyanebbe a csoportba tartozó európaiak körében (14 százalék).  
A Samsung megbízásából az Opinium Research által végzett kutatás 2016. március 16. és április 1. között, 18 európai ország több mint 10 ezer lakosának online megkérdezésével zajlott. (MTI)