BPMK

Együttműködés és elismerés

Budapest Főváros XV. kerület Rákospalota, Pestújhely, Újpalota Önkormányzata és a Budapesti és Pest Megyei Mérnöki Kamara 2015 márciusában együttműködési megállapodást kötött, amely lehetőséget kínál arra, hogy a mérnöki szakterületek a mainál hatékonyabban érvényesítsék a gazdasági társadalmi érdekeket, illetve a fejlesztések és az innováció területén végzett tevékenységek összehangolt keretek között kerüljenek megvalósításra. Budapest és kerületei – mint az európai nagyvárosok is – ma jelentős kihívásokkal szembesülnek a demográfiai változások és ezek következményeképpen a városok terjeszkedése, a környezeti problémák és az éghajlatváltozás elleni küzdelem, a társadalmi kohézió megőrzése, különösen a gazdasági és kulturális változások fényében, továbbá az építészeti és kulturális örökség védelme és előtérbe helyezése szempontjából.
A műszaki infrastruktúra, a közlekedés, a vízszolgáltatás, a szennyvízkezelés és más közüzemi szolgáltatások hozzájárulnak a magas színvonalú városi életforma jövőbeli követelményeihez, amelyet a kerületeknek biztosítaniuk kell.
Május 21-én Budapest Főváros XV. kerület képviselő-testülete megbízásából Hajdú László polgármester a kerületi vállalkozók részére fogadást adott, amelyen a XV. kerület önkormányzata Elismerő Oklevelet adott át a megyei kamarának, az „Előrelátó, felelősségteljes…” munkánkért Az oklevelet Kassai Ferenc elnök vette át.