BPMK

Dr. Jancsó Gábor 1937-2017

1937-ben született Budapesten. A középiskolai tanulmányait a Széchenyi István Közgazdasági Technikumban végezte. Tanári, majd mérnöki oklevelet szerzett.

Épületgépészeti, a városgazdálkodási szakmérnöki és a környezetvédelmi szakértői területeken is otthonosan mozgott. Dolgozott az Építésügyi és Városfejlesztési Minisztériumban is. Speciális szakterülete – ahol elméleti és gyakorlati munkákat is végzett – a településügy és a környezetügy volt. Nevéhez fűződik több városfejlesztési, környezetvédelmi műszaki-gazdasági program kidolgozása. Ezen a területen szerzett később műszaki doktorátust. Munkahelyei: Százados  úti Szakközépiskola,  CSŐSZER, ÉVITERV, MEZŐBER, ÉM, ÉVM, Trend Építőipari Környezetvédelmi Kft.

Megbízott előadóként egyetemeken és főiskolákon (Ybl  Miklós Főiskola, Pollack Mihály Főiskola, BME Mérnöktovábbképző Intézet, Nyugat-dunántúli Egyetem) is oktatta az ifjúságot. Publikációk: 2 főiskolai jegyzet, 2 könyv társszakértő, 38 szakcikk.
Az Építéstudományi Egyesület Környezet- és Településgazdálkodási szakosztályának elnöke, a Magyar Igazságügyi Szakértői Kamara Környezettudományi Szakbizottságának alapító elnöke volt.