BPMK

A modellalkotás – gépész továbbképzési előadás

A BPMK Gépészeti Szakcsoportja a kötelező továbbképzés során szakmai előadást tart október 17-én, 14 órától a BPMK előadótermében (1094 Bp., Angyal u. 1-3. fsz. 25.). Az előadás címe "A modellalkotás alapelvei és módszerei", az előadó dr. M. Csizmadia Béla egyetemi tanár.

A konstrukciós gyakorlatban, a géptervezés során, de a kutatásban ugyancsak, az alapvető mérnöki feladat a modellalkotás. Ha jó a modell, számos lehetőség kínálkozik (analitikus, numerikus, kísérleti, komplex) a modell megoldására, azaz a gyakorlatban megvalósítható eredmények meghatározására. De mikor jó a modell? Ezt csak intuitív módon, nagy tapasztalattal lehet eldönteni. A „nagy tapasztalatot” azonban nem lehet megtanulni. Jelen előadás keretében mégis szükségesnek tartjuk, hogy néhány alapelvet, elvet meghatározzunk, amelyek felhasználásával biztosabban jutunk eredményre. Mert majdnem minden modell megoldható, csak kérdés, hogy az eredménynek mi köze a valósághoz?
Az előadás keretében összefoglalt alapelvek meghatározása után, a modellalkotás néhány módszerét elemezzük és néhány esettanulmány bemutatásával kívánjuk szemléltetni a modellalkotási alapelvek és módszerek alkalmazását a jó eredmények alkalmazása érdekében.

Az előadás főbb témakörei:
•                A valóság és a modell
•                A modellalkotás elvei
•                A modellalkotás eredményeinek felhasználása
•                Modellalkotási módszerek
•                A mechanikai modellalkotás folyamata
•                Néhány esettanulmány
•                Következtetések, tanácsok
•                A felvetett téma vitája
A továbbképzésen való részvételt regisztráció esetén 3 továbbképzési órában veszi a tagozat figyelembe.
Az előadáson való részvétel a kamarai tagok számára ingyenes, de regisztráció köteles, melynek határideje október 15.

A regisztrációkat Hillierné Dankó Marianna e-mail címére várjuk: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. (tel.: +36 1 455-8861).
A terem befogadó képessége korlátozott (50 fő), így a jelentkezés sorrendjében tudjuk a regisztrációkat elfogadni. Kérjük azokat a kedves kollegákat, akik érvényes regisztráció mellett mégsem tudnak részt venni a továbbképzésen, ezt jelezzék a titkárságnak, hogy a helyükre más kollegák jöhessenek!