BPMK

E-közmű, hírközlési kiviteli tervek

Kerekasztal megbeszélést tartottak március 31-én a távközlési szolgáltatók, a hatóság, a tervezők és a kamara képviselői (Telekom, Invitel,  a SZIP, IPE, a tervezők, NMHH és a MMK) a hírközlési kiviteli tervek minőségéről, a hírközlési kiviteli tervek jelenlegi tartalmáról és a módosítás lehetőségeiról, valamint a tervezési díjak helyzetéről. voltak.

A levezető elnök dr. Karl Károly NMHH főosztályvezető volt. A témákról külön-külön előterjesztést tett az MMK Hírközlési és Informatikai Tagozata, ezt követően minden képviselet elmondta a véleményét, javaslatát. Egyértelmű volt a jelenlévők részéről, hogy DNFP megvalósítása közös feladatot jelent, amelynek érdekében szoros együttműködésre van szükség.
A kerekasztal résztvevői vállalták a kivitelezési tervek minőségének javítását és a gyorsított engedélyezés lefolytatását. A szolgáltatók szakértőivel közösen a hírközlési tagozat a tervek tartalmi követelményeit módosítani fogja és felkészül az E-KÖZMŰ bevezetésére, az egységes jelkulcs rendszer kialakítására.
A szolgáltatok nyilatkoztak, hogy az ajánlott mérnöki díjszabást figyelembe veszik és minden résztvevő elfogadta javaslatunkat, hogy a tervek minőségét és a tervezői erőforrást akkor lesz esélyünk növelni, ha a mérnöki díjazás értékalapon történik.