BPMK

Októberig várja a Főváros a Nagykörúttal kapcsolatos ötleteket

Meghosszabbított határidővel, izgalmas különdíjakkal és tervezési workshoppal folytatódik a Nagykörút közösségi ötletpályázat.

A Fővárosi Önkormányzat június elején hirdetett közösségi ötletpályázatot a Nagykörút megújításához kapcsolódóan, annak érdekében, hogy a körút újratervezésébe minden érdeklődő be tudjon kapcsolódni. A pályázaton a szakemberek és az érdeklődő lakosság olyan konkrét ötleteket, terveket adhat be, melyek illeszkednek a Nagykörút megújításának jövőképéhez, és a Nagykörút teljes pesti oldalát, vagy akár egy-egy kiválasztott szakaszát érintik.
Augusztus elejéig több mint hatvan pályázó regisztrált, ezért annak érdekében, hogy a tervezők számára kellő idő álljon rendelkezésre a tervek kidolgozására, a Fővárosi Önkormányzat október 4-ig meghosszabbítja a pályaművek beadásának határidejét.
A beérkezett javaslatok közül a szakmai zsűri által kiválasztott ötletek beépülnek a fejlesztési programba, illetve pénzdíjban is részesülnek, összesen 700.000 Ft értékben: a négy legjobb, nagyléptékű terv szerzője fejenként 100.000 Ft-ot, a hat kisebb léptékű javaslat benyújtója fejenként 50.000 Ft-ot nyerhet. Ezen felül a pályázók további különdíjakban részesülhetnek, melyek bepillantást adnak a Nagykörút múltjába és jövőjébe. A szerencsés pályázók a Fővárosi Csatornázási Művek együttműködésével különleges sétát tehetnek egy főgyűjtő csatornában, valamint épületbejárás keretében megismerhetik a körút nevezetes épületeit.
A díjak mellett szeptemberben tervezési workshopot szervezünk a regisztrált érdeklődők számára, melyen bemutatjuk a tervezés eddigi eredményeit és konzultációs lehetőséget biztosítunk a szakmai zsűrivel.


A pályázatról valamennyi információ az https://enbudapestem.hu/nagykorut/ oldalon található.